PL: kiderült, Sala nem is akart a Cardiffhoz igazolni januárban

Vágólapra másolva!
2019.05.23. 15:03
null
„Aki egyszer »kékmadár« lett, örökre az marad” (Fotó: AFP)
Az év elején megdöbbentette a nemzetközi labdarúgó- és sportvilágot Emiliano Sala halála, aki régi klubjából az újhoz tartva, Nantes-ból Cardiffba repülve vesztette életét, amikor az őt szállító gép a La Manche fölött a tengerbe zuhant. Négy hónappal a baleset után kiderült: a 28 éves argentin támadó nem akarta elhagyni francia csapatát, amely viszont mindenképpen pénzt akart kapni érte – legalábbis a L'Équipe elcsípett WhatsApp-üzenetekre hivatkozva erről számol be.

 

Salát januárban 15 millió fontért szerződtette a téli átigazolási időszak közepén a Cardiff a francia Nantes-tól, s miután január 19-én a walesi egylet bemutatta új szerzeményét, az argentin támadó visszautazott Franciaországba, hogy elbúcsúzzon csapattársaitól, ismerőseitől, s aztán kedden edzésre jelentkezzen új munkahelyén.

Mint tudjuk, oda soha nem érkezett már meg, s a L’Équipe legutóbbi cikke szerint nem is ment volna olyan örömmel, mint ahogy azt eddig tudni véltük.

A lap munkatársai ugyanis hozzájutottak a támadó és egy rokona között január 6-án, még az átigazolás előtt a WhatsAppon lezajlott beszélgetés felvételéhez, amelyben Sala arról beszél, hogy az ügynökével közölte a Nantes elnöke, Waldemar Kita fia, hogy mindenképpen eladják, és a Cardiff Cityvel jó pénzben állapodtak meg.

„Azt akarják, hogy Cardiffba igazoljak. Oké, jó szerződést kapok, de a karrierem szempontjából ez engem nem érdekel. A Nantes viszont azt akarja, hogy mindenképpen odamenjek, erre akar rávenni” – hallható Sala a felvételen, aki azzal folytatja, hogy áll a kihívás elébe.

„Nem vagyok megijedve, vagy nem tartok különösebben a klubtól, meg az új helyzettől, mert egész életemben minden csapatomnál meg kellett harcolnom a helyemért és most is ezt fogom tenni. Ugyanakkor egyáltalán nem bánnám, ha Meissa (Sala ügynöke – a szerk.) találna inkább egy másik klubot még az átigazolási időszak lejárta előtt” – mondta a tragikus sorsú játékos, aki a felvételek tanúsága szerint úgy tudta, hogy ügynöke először nemet mondott a Cardiffnak.

„Meissa úgy véli, szakmai szempontok alapján erős a pozíciónk, de teszek rá. Jó lenne olyasmit találni, ami a szerződés és a futball szempontjából egyszerre ugyanolyan jó, ám néha ez nem megy. Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni. Kitával viszont nem akarok beszélni, mert nem akarom felhúzni magam. Szóval most egy hatalmas nagy kupleráj ez az egész. Nem tudom, mit csináljak, mert közben meg bármi is lesz a vége, nekem kell majd mindennap tükörbe néznem” – magyarázta Sala a meg nem nevezett barátjának.

A L’Équipe megszólaltatta Waldemar Kitát, a Nantes elnökét is a felvételekkel kapcsolatban, lehetőséget kínálva neki arra, hogy reagáljon a vádakra, amely szerint őt csak az anyagi haszonszerzés érdekelte, a csatár érzései kevésbé.

„Meg vagyok lepve, és csalódott is vagyok. Mindig igyekszem úgy viselkedni az emberekkel, ahogy azt én is elvárom másoktól velem szemben, de el kell fogadnom, hogy egyesek másképp gondolkodnak erről, vagy másképp éreznek ezzel kapcsolatban” – idézte a lap a klubvezetőt.

Emiliano Salát a beszélgetés után 13 nappal mutatták be Cardiffban, s két napra rá zuhant le az őt szállító repülőgép a La Manche fölött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik