PL: három MU-s a legjobban fizetett, Sánchez csak a 15.

Vágólapra másolva!
2016.12.07. 16:49
null
Pogba egyelőre csak fizetésben nő Alexis Sánchez fölé (Fotó: Action Images)
A Daily Mail összeállítást készített a Premier League húsz legjobban fizetett játékosáról. A szezonbeli teljesítmények ismeretében van egy-két érdekesség.

 

Az első három helyen Manchester United-játékos található. A nyáron (vissza)igazolt Paul Pogba 290 ezer fontot vihet haza hetente, míg Wayne Rooney 260 ezerért kergeti a labdát – már amikor. A svéd Zlatan Ibrahimovic pedig 250 ezer fontot keres hét nap alatt. Ehhez képest José Mourinho csapata 13 ponttal kevesebbet gyűjtött a listavezető Chelsea-nél, mindössze hatodik a bajnokságban.

Az első tízben is megfigyelhető a manchesteri túlsúly, igaz, itt már megjelennek a városi rivális City játékosai. A top10-ben az öt citys és négy unitedos játékost a chelsea-s Eden Hazard egészíti ki.

A listát elsősorban a 15. helyezett miatt vette elő ismét az angol újság. Ebben a pozícióban helyezkedik ugyanis a PL talán jelenlegi legjobb formában lévő játékosa, Alexis Sánchez, aki heti „rongyos" 130 ezret keres. Érdekesség, hogy a pályán ritkán fellelhető Bastian Schweinsteiger 5 ezer fonttal többet kap a chileinél.

Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy Arsene Wenger örülhet, hogy Sánchez „éhbérért" játszik az Arsenalban, de ahhoz, hogy meghosszabbítsa másfél év múlva lejáró szerződését, biztos, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia a franciának.

A legjobban kereső PL-játékosok listája
A legjobban kereső PL-játékosok listája
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik