PL: Guardiola újabb mutatóban előzte meg Mourinhót

Vágólapra másolva!
2019.12.30. 07:52
null
Pep Guardiola (jobbra) megdöntötte Mourinho rekordját (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, a Manchester City vasárnap este 2–0-ra legyőzte a Sheffield Unitedet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A siker a csapat 100. megnyert meccse volt Pep Guardiolával a kispadon. A spanyol szakember ezzel új rekordot állított fel: csupán 134 találkozóra volt ehhez szüksége. A korábbi csúcsot José Mourinho tartotta.

Mourinho 2014-ben a Chelsea kispadján ünnepelhette a 100. Premier League-győzelmét, a mérföldkövet 142 bajnoki után érte el. Ezt a rekordot adta át a múltnak Guardiola és csapata.

„Ez egy egészen elképesztő teljesítmény ettől az egészen lenyűgöző klubtól. Jól mutatja, hogy az elmúlt években mindent beleadtunk. Büszkék lehetünk mindarra, amit az elmúlt idényekben elértünk. Óriási munka és erőfeszítés van mögötte” – mondta a Sheffield elleni mérkőzést követően a spanyol menedzser.

„Sokat számít egy ilyen rekord. Az ember néha nem tudja, hogyan közelítsen a dolgokhoz. De aztán jön egy ilyen szempont, egy ilyen adat, hogy hány mérkőzést tudtál megnyerni. Mind a száz győzelmünkért megharcoltunk. Ez a száz siker 134 meccsből, ennyire erős ligában, ennyire jó ellenfelek között elképesztő adat. Boldog vagyok, különösen a játékosaim miatt. Ők az okai annak, hogy ennyire eredményesek lehetünk, ők nyerték meg ezt a száz mérkőzést.”

Az örökranglistán Guardiola és Mourinho mögött Jürgen Klopp áll. A Liverpool menedzserének a 159. bajnokiján lett meg a századik PL-sikere.

Guardiola edzői karrierjében még egy mérföldkövet jelentett a vasárnapi találkozó: Sergio Agüeroelég rendhagyó körülmények között született – találata volt az 1000. gól, amelyet a barcelonai és a müncheni időszakát is számolva a csapatai tétmérkőzésen elértek.

LADBARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
20. FORDULÓ
Manchester City–Sheffield United 2–0 (Agüero 52., De Bruyne 82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik