PL: elutasította az Everton ajánlatát, irány a Chelsea?

Vágólapra másolva!
2017.03.15. 15:04
null
Lukaku nyártól újra a Chelsea szerelését öltheti magára (Fotó: AFP)
Romelu Lukaku, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Everton csatára elutasította a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, és könnyen elképzelhető, hogy a nyáron visszatér a Chelsea-hez.

 

A Sky Sports információja szerint hiába tűnt szinte biztosnak – Lukaku ügynöke, Mino Raiola decemberben 99.9 százalékot említett –, hogy az 54-szeres belga válogatott csatár meghosszabbítja az amúgy csak 2019-ben lejáró szerződését, erre eddig nem került sor. Annak ellenére sem, hogy az új szerződéssel heti 100 ezer fontot tehetne zsebre, amivel ő lenne az Everton legjobban fizetett játékosa.

Az elutasított szerződés legfőbb okának azt valószínűsítik, hogy az Everton 90 millió fontos kivásárlási árat akar, míg a játékos képviselői 70 millió környékén szeretnék ezt megszabni. A Sky szerint ennek ellenére nem szakadtak meg teljesen a tárgyalások a klub és a labdarúgó között.

A döntésben a Daily Mirror szerint az is szerepet játszhat, hogy a Chelsea szeretné visszacsábítani az angol élvonal góllövőlistáját – jelenleg Harry Kane-nel holtversenyben – 19 góllal vezető csatárt. A lap alapján a liverpooli együttes vezetői 75 millió font körüli összeget szeretnének kapni Lukakuért, aki 140 ezer fontot kereshetne hetente Londonban, valamint nagy valószínűséggel a Bajnokok Ligájában is szerepelhetne – a belga támadó pedig elmondása szerint már régóta erre vágyik.

Lukaku 2011-ben érkezett a londoni kékekhez, de első szezonjában mindössze tíz meccsen kapott játéklehetőséget, így előbb a West Bromwichoz, majd az Evertonhoz adták kölcsön egy-egy szezonra. A Mersey-parti kölcsönjáték után 2014-ben klubrekordot jelentő 28 millió fontért szerződtette az Everton a Chelsea-től, ám most könnyen elképzelhető, hogy öt év után visszatér Londonba a 23 éves játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik