T. I. 2019.11.01 09:03 Frissítve: 2019.11.01 11:18

PL: elnézést kért az Arsenal mezhajigáló csapatkapitánya

Mint beszámoltunk róla, a londoni szurkolók körében nagy felháborodást váltott ki Granit Xhaka vasárnapi viselkedése. Az Arsenal svájci válogatott futballistája a Crystal Palace elleni bajnoki hajrájában – amikor lecserélték – duzzogva eldobta a csapatkapitányi karszalagját, a nézőknek mutogatott, majd zárásként a mezét is elhajította az öltözőfolyosóra menet. Az Arsenal-drukkerek – nem túlzás – a fejét követelték, egyesek pedig még ennél is tovább mentek otromba üzeneteikkel. A csapattársak ugyanakkor kiálltak mellette. Most Xhaka is megszólalt.

Granit Xhaka (középen) és a szurkolók számára sokáig emlékezetes lesz a Palace elleni bajnoki – csak nem jó értelemben (Fotó: AFP)

 

„Kellett egy kis idő, hogy végiggondoljam a vasárnap délután történéseit” – kezdte a közösségi médiában nyilvánosságra hozott levelét Xhaka, aki ezt követően igyekezett magyarázatot adni tetteire.

„Jó ideje nem értem a szurkolók egy részét. Az elmúlt hónapokban a mérkőzéseken és a közösségi felületeken rendszeresen rendkívül sértő üzeneteket kapok. Az emberek olyan dolgokat írtak, hogy eltörnék a lábam, dögöljön meg a feleségem, legyen rákos a lányom… Ezek felkavartak, és vasárnap eljött a pont, amikor kirobbant belőlem az egész, amikor ismét azt éreztem, a szurkolók egy része elutasító velem. (…) Ebben a helyzetben hagytam, hogy az indulataim elragadjanak, hogy úgy reagáljak, ami valóban tiszteletlen azon szurkolókkal szemben, akik támogatják és szeretik a klubot, feltöltik a csapatot és engem is pozitív energiákkal” – ismerte el hibáját és kért elnézést a labdarúgó.

„Azt kívánom, hogy újra kölcsönös tisztelettel forduljunk egymáshoz és arra emlékezzünk, amiért az első pillanattól kezdve beleszerettünk ebbe a játékba. Lépjünk tovább, pozitívan, együtt!” – zárult Xhaka levele.

A játékos mellett egyébként csapattársai is kiálltak, kijelentve, hogy nem akarják, hogy Unai Emery vezetőedző a történtek után elvegye tőle a csapatkapitányi karszalagot. Vélhetően azonban ezzel még nincs vége a történteknek. Angol lapértesülések szerint Xhaka házon belül pénzbüntetésre számíthat, s a szurkolók sem fogják egyhamar elfelejteni a vasárnapi jeleneteket.  

A következő fordulóban az Arsenal a Wolverhamptonnal mérkőzik – kérdés, kin lesz a csapatkapitányi karszalag. 

 

ANGOL PREMIER LEAGUE
10. FORDULÓ

Arsenal–Crystal Palace 2–2 (Papasztathopulosz 7., David Luiz 9., ill.  Milivojevics 32. – 11-esből, J. Ayew 53.)

 

2020.08.05 08:07:52

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Jorge Mendes védence Manchesterben szétnézett mindkét gigász háza táján, hamarosan dönt.

2020.08.04 20:30:27

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A rájátszás döntőjében a Premier League és közel 200 millió euró volt a tét, Joe Bryan duplája döntött a Brentford ellen.

2020.07.30 11:46:59

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Képes Sport összevetette a két bajnokcsapatot. Van egyáltalán bármi olyan, amiben jobb volt a 30 évvel ezelőtti?

2020.08.01 14:21:05

Angol labdarúgás K. T. I.

Az 5. percben még a Chelsea szerzett vezetést, aztán két alapemberét, s végül a meccset is elvesztette.

2020.07.30 16:24:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A 28 éves támadó egy találattal ugyan, de lemaradt a gólkirályi címről – és így is óriási meglepetést okozott.