PL: Életem legrosszabb három hónapján vagyok túl - Gerrard

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 13:11
null
Nehéz időket él meg Steven Gerrard (Fotó: Action Images)
Az angol Premier League-ben szereplő Liverpool labdarúgócsapatának kapitánya, Steven Gerrard elismerte, élete legnehezebb időszakát élte meg az elmúlt hónapokban.

Gerrard szíve szerint kitörölné az elmúlt időszakot az emlékei közül. Először a Chelsea elleni mérkőzésen gyakorlatilag és valójában is elcsúszott csapatával a Premier League-ben a bajnoki címért folytatott harcban, a világbajnokságon pedig az Uruguay elleni vereség alkalmával fejjel (ön)gólpasszt csúsztatott az akkor még liverpooli csapattárs, de a mérkőzésen az ellenfélnél játszó Luis Suáreznek, ami után Anglia elbúcsúzott a vb-től.

„Azt hiszem, ez volt életem legrosszabb három hónapja – ismerte el Gerrard. – Hála Istennek, mindig voltak és lesznek, akik velem vannak pályafutásom első napjától kezdve. Ők mindig mellettem állnak, és felsegítenek, ha a padlón vagyok, ám vannak helyzetek, amikor neked kell szembenézni a valósággal. Eléggé férfi vagyok ahhoz, hogy ezt megtegyem, és elfogadjam a helyzetemet. Megtörtént, de még jobbra tudom formálni.”

Gerrard elismerte, hogy újra megnézte, ahogy elcsúszott, és tudja, hogy a jövőben sokszor előkerül majd ez a téma.

„Az a legkegyetlenebb az egészben, hogy nem is hibáztam... Nem vesztettem el az emberemet egy rögzített szituációnál, nem hagytam ki büntetőt, de még csak nem is arról van szó, hogy rosszul passzoltam volna. Minden egyes ember elcsúszik egyszer életében. Akár a lépcsőn, akár a padlón, nekem ez a pályán sikerült, egy szörnyű pillanatban.”

A válogatottól azóta visszavonuló középpályásnak a világbajnokság sem segített feldolgozni a történteket – Anglia a csoportkörben elbúcsúzott.

„Mindezek mellett, hogy nehéz időszakot éltem meg a klubnál a szezon végén, reméltem, hogy a vb-n túltehetem magam a történteken, de az egész visszaütött. Két alkalommal is hihetetlen mélyre kerültem, és egy rövid időszak alatt történt mind a kettő, ezért kemény kihívás volt számomra. Hogy felállok-e majd belőle? Azt hiszem, igen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik