HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.23 13:57 Frissítve: 2019.01.23 14:04

PL: egy skót játékosügynök gépén utazott Sala – sajtóhír

A brit The Times szerint egy skót játékosügynöké volt az a repülőgép, amely hétfő este az argentin Emiliano Salával a fedélzetén eltűnt Franciaország és Nagy-Britannia között.

Nantes-ban aggódnak Emiliano Saláért (Fotó: AFP)

A Piper Malibu kisgépen a pilótán kívül csak a Nantes-tól a Cardiff Cityhez szerződő Sala utazott, amikor Guernsey szigetének közelében eltűnt a radarról. Az argentin labdarúgó az eset előtt a WhatsApp applikációval hangüzenetet küldött a barátainak, s ebben kitért arra, hogy a kisgép „úgy néz ki, mintha szét akarna esni”.

A szerződését Walesben aláíró Sala Nantes-ba utazott, hogy elköszönjön volt csapattársaitól, és elintézze egyéb ügyeit. Utána hétfőn repült vissza Cardiffba, hogy másnap csatlakozzon új gárdájához. 

A Cardiff Cityt kérdőre vonták az eset miatt, de a klub közölte, nem volt köze Sala utazásához. A Premier League-ben szereplő egylet képviselője elmondta, felajánlották a játékosnak, hogy vesznek jegyet neki menetrendszerű utasszállító gépre, ám az argentin nem élt a lehetőséggel.

A The Times szerint ennek oka, hogy Willie McKay játékosügynök felajánlotta neki a saját magángépét. Bár Salának nem McKay volt az ügynöke, a skót rengeteg futballistát utaztatott Dél-Franciaország és a brit szigetek között, több francia és afrikai labdarúgó Premier League-be szerződését intézte, s nem kizárt, hogy Cardiffban kikérték a véleményét Saláról.

Jogi lépéseket a The Times szerint nem tettek McKay ellen, illetve arról sincs pontos információ, hogy az utazás előtt milyen állapotban volt a repülőgép.

 

2019.02.10 16:30:46

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A manchesteriek már a 25. percben négy góllal vezettek, valósággal eltiporták Sarri csapatát.

2019.02.08 12:03:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Niort Carlos Téveze, az argentin Jamie Vardy Batistután nőtt fel, s nagyszerű példa volt a társainak.

2019.02.06 14:12:39

Angol labdarúgás OLÁH GÁBOR (SALFORD)

A zord időjárás vagy az időpontváltozás miatt David Beckham most nem volt jelen.

2019.02.03 17:24:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben lemosta a pályáról a házigazda City a londoniakat, akik sokat köszönhetnek a kapusuknak.

2019.02.01 18:41:29

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. A címvédő Manchester City vett egy japán védőt • Denis Suárezen kívül csak álmodozott az Arsenal.