PL: egészen egyszerű oka volt Mourinho egyik fura manchesteri döntésének

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.04. 15:40
null
José Mourinho elárulta, miért költözött szállodába Manchester-menedzserként (Fotó: AFP)
„Azt sem tudom, hogyan kell vasalni” – árulta el José Mourinho a Manchester United–Tottenham mérkőzés előtt. A portugál menedzser biztosan jobban bánik a játékosokkal, mint a konyhai eszközökkel, saját állítása szerint maximum egy tükörtojást tud összedobni. Hogy ez hogy jön a rangadó elé? Manchesteri regnálása alatt mindvégig egy szállodában élt, az újságírók pedig a találkozó apropóján előhozakodtak a kérdéssel: mégis, miért...?

José Mourinho egy évvel a menesztése után visszatér a Manchester Unitedhoz: igaz, immáron, mint a Tottenham edzője.

A mérkőzés előtti, szokásos sajtótájékoztatón szóba került ama elsőre igen hóbortosnak tűnő döntése is, hogy az MU menedzsereként eltöltött tizenöt hónapja alatt mindvégig az Old Traffordhoz közeli egyik szállodában élt, miközben családja Londonban maradt.

Takarítanom kellett volna, és nem akartam. Meg vasalni, de azt nem is tudom, hogyan kell. Ha arra kényszerülök, hogy főzzek, maximum tükörtojást és kolbászt tudtam volna sütni magamnak. Nagyon-nagyon sanyarú lett volna, ha egyedül élek egy lakásban” – replikázott a kérdésre Mourinho, aki a jelek szerint tudatos döntést hozott a kérdésben, nem pedig csak egy fogadást bukott, vagy épp nyert meg kő-papír-ollóval...

Nagyon sanyarú lett volna. A szállodában nem egy szimpla szobám volt, hanem egy lenyűgöző apartmanom. Az enyém volt, nem pedig az az egyik héten bepakolsz, a másikon továbbállsz jellegű hely. Volt saját tévém, ott voltak a könyveim, a számítógépem. Egy igazi lakás volt, egy kis »hozna nekem egy kévét, kérem« és »nincs kedvem lemenni vacsorázni, felhozná a vacsorát« rafinériával. Jó volt ez így nekem, több mint jó. Megvolt mindenem” – tette hozzá a portugál.

A The Guardian korábbi cikke szerint Mourinho lakhatása 500 ezer fontba (mintegy 190 millió forint) került a United számára az ötcsillagos hotelben.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
15. FORDULÓ
20.30:
Manchester United–Tottenham (Tv: Spíler1)
További mérkőzések
20.30:
Chelsea–Aston Villa (Tv: Digi Sport1)
20.30: Leicester–Watford (Tv: Digi Sport3)
20.30: Southampton–Norwich
20.30: Wolverhampton–West Ham
21.15: Liverpool–Everton (Tv: Spíler2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik