PL: Dzsudzsák volt csapattársa lelkipásztornak készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.15. 15:50
null
Heurelho Gomes futballistából lelkipásztor lenne (Fotó: AFP)
A Watford 38 esztendős hálóőre, Heurelho Gomes amondó, a jelenlegi idény számára az utolsó a profi labdarúgók között, nyártól a civil életet választja. Részben. A brazil futballista ugyanis egyszerre szeretne játékosügynök és lelkipásztor lenni a hazájában – mint mondja, bár a vallás sokáig nem játszott nagy szerepet az életében, az elmúlt években közel került Istenhez és a Biblia tanításaihoz, ezt a tapasztalatot pedig szeretné továbbadni.

Gomes, aki a PSV-ben 2008 tavaszán többek között Dzsudzsák Balázs csapattársa volt, a Watford Observer című lapnak adott interjút, ebben beszélt a visszavonulással kapcsolatos terveiről.

„Szeretném előbb ezt az idényt befejezni és utána leülök erről beszélni a családommal is. Kilencvenkilenc százalék, hogy a jelenlegi az utolsó szezonom, de az életem a futballpályán kívül sem ér véget. Sőt, komoly terveim vannak a labdarúgással is. Felkészültem a visszavonulásra.”

A brazil, aki jelenleg a Watford második számú hálóőre, hozzátette, az elmúlt évekig nem volt igazán vallásos, ám ez bő két esztendeje megváltozott.

Isten elkezdett beszélni hozzám. Irányt mutatott, szeretné, ha lelkipásztorként szegődnék a szolgálatába. Az elmúlt két évben egyre erősebb lett bennem ez a gondolat. Szóval a futballkarrierem végeztével szeretném ezt tenni és visszatérni Brazíliába."

Gomes kijelentette, fizikálisan még mindig rendben van, nem ezért érzi úgy, hogy vissza kellene vonulnia. Ugyanakkor hiányzik számára Brazília és a családja. Édesapja 2006-os elvesztése megviselte, édesanyjával pedig szeretné a lehető legtöbb időt tölteni a jövőben, s ez játékosként kevésbé kivitelezhető.

„De a játéktól sem tudok teljesen elszakadni" – tette hozzá, elárulva, tervei szerint játékosügynökként segítené a fiatal dél-amerikai futballistákat, hogy Európában is kipróbálhassák magukat.

A tizenegyszeres brazil válogatott kapus eddigi karrierje során a Watford és a PSV mellett a Cruzeiróban, a Hoffenheimben és a Tottenhamben játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik