PL: David Luiz az Arsenalban folytatja – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.08. 21:08
null
David Luiz a 23-as számú mezt viseli majd új klubjában (Fotó: arsenal.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Chelsea 32 esztendős középhátvédjét, David Luizt.

 

Az Arsenal hivatalosan is közölte David Luiz átigazolását, a brazil a Chelsea-től érkezett az „ágyúsokhoz”, sajtóértesülések szerint két évre, mindössze 8 millió fontért. A 32 éves futballista 248 tétmérkőzésen lépett pályára a Chelsea-ben, de már másodszor hagyja el a „kékeket” – 2014-ben a PSG-be igazolt, majd 2016-ban visszatért a Stamford Bridge-re (szintén az átigazolási időszak utolsó napján).

Az észak-londoniaknak égetően szüksége volt egy belső védőre, miután csapatkapitányuk, Laurent Koscielny a Bordeaux-hoz szerződött, Shkodran Mustafi teljesítményével pedig finoman szólva sincsenek megelégedve az Emiratesben.

Az Arsenal menedzsere, Unai Emery korábban a Paris Saint-Germainnél rövid ideig együtt dolgozott a brazil válogatott futballistával, a bejelentés után pedig meg is szólalt az átigazolással kapcsolatban.

„Nagy a tapasztalata David Luiznak, alig várom már, hogy ismét vele dolgozzak. Jól ismert játékos, biztos vagyok benne, hogy nagy erősítés lesz a védelmünk közepén” – mondta Emery.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik