PL: D. Costa miatt telnek meg a stadionok; az Arsenal mindig siránkozik – Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 18:58
null
A Chelsea-szurkolók imádják Mourinhót (Fotó: Reuters)
José Mourinho, a Chelsea menedzsere szerint Diego Costa volt a mezőny legjobbja az Arsenal elleni bajnokin. A portugál szakember szerint egy ilyen rangadón kontrollálni kell az érzelmeket. A kora délutáni angol bajnokin a címvédő 2–0-ra nyert Arsene Wenger együttese ellen.

„Ha Diego Costáról akartok velem beszélni, csak annyit tudok mondani. hogy úgy játszott, ahogy játszania kell. Emiatt telnek meg a stadionok és nézik a meccseket milliók tévén keresztül is. Szeretik, ahogy futballozik. Ez az, amiért megyek a holnapi Új-Zéland–Argentína meccsre (a rögbi-vb-n – a szerk.) is, hogy érezzem azt a hozzáállást és a szenvedélyt. Azért megyek ki, mert ezt szeretem. Diego Costa fantasztikus volt” – mondta Mourinho, aki szerint egyértelműen Costa volt a találkozó legjobbja.

A portugál szakember amolyan mourinhósan természetesen kioktatta az Arsenalt. Elmondta, hogy miért nem nyertek az észak-londoniak.

„Az első derbimet 2000 szeptemberében játszottam. A Sporting volt a Benfica ellenfele. Mondtam a játékosaimnak, hogy ha meg akarják nyerni a találkozót, akkor kontrollálnotok kell az érzelmeiteket, e nélkül felejtsétek el, képtelenek lesztek nyerni.”

„Tizenötször vagy tizenhatszor játszottam az Arsenallal, egyszer fordult elő, hogy nem siránkoztak a mérkőzés után. Nem tudom, hogy miért, valószínűleg, mert akkor nyertek. Egyébként mindig kifogásokat keresnek.”

A Chelsea menedzsere ezt azután mondta, hogy megtudta, hogy Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere Mike Dean teljesítményét kritizálta.

„Elfogadhatatlan, amit Costa tett Koscielnyvel. Ellökte, arcon ütötte, nem tudom megérteni Mike Dean döntését, hogy miért maradhatott Costa a pályán, míg Gabrielt kiállította” – mondta Wenger, aki szerint a spanyol támadó rendre így futballozik.



„Ugyanezt fogja tenni a jövő héten is, mindig ugyanaz a történet, provokálja az ellenfelet. Természetesen Gabriel most hibázott, hogy belement ebbe, egyáltalán nem kellett volna reagálnia az esetre.”

ANGOL PREMIER LEAGUE – EMLÉKEZTETŐ
6. FORDULÓ

Chelsea–Arsenal 2–0 (Zouma 53., E. Hazard 90.)

A mérkőzés összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik