PL: Courtois szerint a Chelsea jól döntött Mourinho menesztésénél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.23. 11:38
Thibaut Courtois, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea kapusa szerint a londoni klub helyesen tette, hogy megvált José Mourinhótól, a csapat korábbi menedzserétől.

A portugál szakembert decemberben menesztették a csalódást keltő szezonkezdetet követően. Mint ismert, a rossz eredmények miatt a Chelsea sokáig a tabella alsó felében szerénykedett.

Courtois a rövid felkészülési időszaknak tulajdonítja a rossz szereplést.

„Nehéz megmondani, hogy miért futunk ilyen pocsék idényt. Talán a nyári felkészülésünk miatt, amely kifejezetten rövidre sikeredett. Július 16-án kezdtük el az edzéseket, hat nap múlva pedig már a New York Red Bullsszal játszottunk. Nem voltunk jó fizikai állapotban a szezon elején, elveszítettük az Arsenal ellen a Community Shieldet, majd a bajnokságban is rosszul rajtoltunk, és elindultunk a leejtőn” – vélekedett a belga kapus.

Mourinho helyét Guus Hiddink vette át a londoniak kispadján, Courtois szerint Roman Abramovics tulajdonosnak muszáj volt lecserélnie a korábbi Inter- és Real Madrid-menedzsert.

„Ezen a ponton szükség volt a változtatásra, efelől nincsenek kétségeim. Könnyű győzelmeket és gólokat adományoztunk az ellenfeleknek, néhány esetben én is szerepelhettem volna jobban” – gyakorolt némi önkritikát is Courtois.

A Chelsea jelenleg a 10. helyen áll a Premier League-ben, hátránya tíz pont a még Bajnokok Ligája-szereplést érő helyen álló Manchester City mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik