PL: busás bónusz üti Benítez markát, ha bent maradnak!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.13. 13:28
null
Benítez most nem trófeákért küzdhet, de a tét hatalmas (Fotó: Reuters)
Rafa Benítez kemény fába vágta a fejszéjét. A Real Madridtól januárban kirúgott spanyol vezetőedző a Newcastle irányítását vette át a héten, a menesztett Steve McClarent váltotta. A klub elsődleges célja a kiesés elkerülése, siker esetén Benítez rendkívül jól járna anyagilag.

 

A Newcastle hároméves szerződést írt alá Benítezzel, aki egy évre hatmillió fontos fizetést kap a klubtól. Ha igazak a hírek, a Real Madridnál ennél jóval kevesebb volt a bére, évente 4 millió euró körül mozgott a keresete.

A csapatnak tíz mérkőzése maradt hátra a PL-ben, jelenleg a 19. helyen áll, de a hátránya csak egy pont a 17. Sunderlandhez képest. A kihívás tehát nagy, de a küldetés nem lehetetlen.

Ha sikerül a Premier League-ben tartani a klubot, nem kevesebb, mint 3 millió font (átszámítva 1.1 milliárd forint) üti Rafa Benítez markát. Ez majdnem akkora összeg, mint amekkorát a Real Madrid, a világ egyik leggazdagabb klubja egy évre adott a spanyol szakembernek.

Emellett van még említésre érdemes záradék Benítez szerződésében. Ha a csapat kiesik az angol élvonalból, a spanyol azonnal távozhat a klubtól.

A Newcastle hétfő este, a bajnoki listavezető Leicester City otthonában játssza első bajnoki mérkőzését az új menedzser vezetésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik