PL: „Benteke, mondj nemet a Poolnak, és jövőre vihet a Real”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 12:14
null
Christian Bentekét a Liverpool vinné, de Tim Sherwood szerint nagyobb klubnál van a támadó helye. (Fotó: Reuters)
Tim Sherwood, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Aston Villa menedzsere arra ösztönzi Christian Bentekét, a Liverpool által kiszemelt belga gólvágót, hogy maradjon a birminghami alakulatnál, amelynél még egy kiváló szezonnal az európai elitklubok, köztük akár a Real Madrid figyelmét is felkeltheti.

 

A legutóbbi tizenkét meccsén tizenkét gólt szerző Benteke a Liverpool első számú célpontja, 32.5 millió fontos kivásárlási záradékának aktiválásával vihetik is a 24 éves támadót, de Sherwood szerint a belgának nemet kellene mondania a „vörösök” érdeklődésére.

„Van egy kivásárlási záradék a szerződésében, szóval nem tudjuk megállítani Christiant, ha ő is menni akar. Ha el akarják vinni, akkor aktiválniuk kell a záradékot, különben nem kívánunk megválni tőle – idézi Sherwoodot a Sky Sports. – Nem jelezte, hogy távozni szeretne, szerintem nem is jó ötlet az Európa-bajnokság előtt csapatot váltani.”

„Közeleg az Eb, amely nagy lehetőség Christian számára, a belgák a torna egyik favoritjai. Az, hogy Benteke az Aston Villa labdarúgója, eddig nem hátráltatta őt abban, hogy a válogatott első számú csatára legyen. Ha továbbra is ebben az ütemben termeli a gólokat, húsz-harminc találatig jut a bajnokságban, és jól szerepel az Eb-n, akkor akár a Real Madridhoz is kerülhet. Christian a világ legjobb klubjához igazolhat, ha harmincat vág a következő évadban, ennyire kiváló lehet.”

Benteke 2013-ban átigazolási kérelmet nyújtott be, végül azonban meggyőzte őt a klub vezetősége, és négy évvel meghosszabbította lejáró szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik