PL: Az újrakezdés előtt fontos az oktatás – Arteta

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 09:53
null
Az Arsenalt irányító Arteta óvatosságra int a folytatás kapcsán (Fotó: AFP)
Mikel Arteta szerint az angol Premier League klubjainak most arra kell figyelmet fordítaniuk, hogy a bajnokság újrakezdése előtt felkészítsék labdarúgóikat a biztonsági intézkedések betartására.

 

Az Arsenal 38 éves spanyol vezetőedzője – aki március 12-én az első ismert koronavírustesztet produkálta a PL-ben – Twitter-bejegyzésében hangsúlyozta: nagyon szigorúan be kell tartani a protokollt, s ennek előfeltétele, hogy mindenki tisztában legyen az edzésekre, illetve a mérkőzésekre vonatkozó egészségügyi, higiéniai előírásokkal.

„Szigorúnak kell lennünk a protokollt illetően. A józan ész alapján dől el, mikor tehetjük meg a következő lépést, nem rohanhatunk – mondta Arteta. – Az a célunk, hogy játszhassunk, szükségünk van arra, hogy futballozzunk, szándékunkban áll játszani – ez fontos a társadalomnak és a gazdaságnak is. Ez a mi felelősségünk. Készen kell állnunk, hogy ha azt mondják, gyerünk, nyitva az ajtó, beletaposhassunk a gázba.”

A 20 PL-klub a múlt héten tárgyalt a tervekről, de döntés egyelőre nem született a március közepén félbeszakított bajnokság újraindításáról. Az érintettek a kormány állásfoglalására, a korlátozó intézkedések enyhítésére várnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik