PL: a Newcastle a Liverpool korábbi játékosával erősített

Vágólapra másolva!
2016.01.12. 20:19
A Premier League-ben húsz forduló után kieső helyen álló Newcastle United a Liverpool korábbi középpályásával, Jonjo Shelveyvel erősítette meg a keretét. A 23 esztendős játékos a Swansea Cityt hagyta el a „szarkák” kedvéért.

A hatszoros angol válogatott játékos, aki a jelenlegi idényben 19 tétmérkőzésen egy gólt szerzett a Swansea színeiben, öt és fél éves szerződést kötött a Newcastle-vel. Vételárát nem hozták nyilvánosságra a felek, de a „szarkák” sajtóhírek szerint 12 millió fontot fizettek érte. Az átigazolási díjból 500 ezer font a Liverpoolt illeti meg.

Shelvey a Manchester United elleni keddi mérkőzésen, amely 20.45 órakor kezdődik, még nem került be a keretbe.

A Liverpool korábbi játékosa mellett a Girondins Bordeaux középpályása, Henri Saivet is a Newcastle-ben folytatja a pályafutását. A 25 esztendős szenegáli futballista 5 millió font körüli összegért váltott klubot, és Shelveyhez hasonlóan 2021 nyaráig kötelezte el magát a St James' Parkban.

A legutóbbi három bajnokiját elveszítő Newcastle United húsz fordulót követően a kiesést jelentő 18. helyen áll a Premier League-ben, de hátránya csak két pont a Swansea City mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik