PL: a La Liga elnöke lehet a bajnokság új vezére – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.20. 19:39
A 2013 óta a La Liga elnökeként dolgozó Javier Tebas lehet az angol Premier League új vezérigazgatója. A The Times szerint legalábbis a spanyol üzletember az első számú jelölt a decemberben megüresedett posztra.

A Premier League éléről decemberben távozott az angol bajnokságot 1999 óta irányító Richard Scudamore, akinek a helyére novemberben látszólag megtalálták a megfelelő utódot. Susanna Dinnage, a Discovery tv-társasághoz tartozó Animal Planet igazgatója először igent mondott a felkérésre, de nem sokkal később jelezte, hogy meggondolta magát.

Scudamore decemberben távozott a PL éléről, ám utódja azóta sincs.

A The Times szerint Tebas lehet a befutó. A spanyol a hivatalba lépése óta rendkívül hatékony munkát végzett, a világszerte megkötött televíziós közvetítési szerződéseinek köszönhetően a nemzeti bajnokságok között a Premier League mögé, a második helyre jött fel a La Liga a televíziós bevételek tekintetében.

Spanyolországban azonban a legújabb terve rendre akadályokba ütközik, a játékosok szakszervezetének ellenállása miatt egyelőre képtelen elérni, hogy a tengerentúlon is rendezzenek meccseket. Tebas valószínűleg a Premier League élén is hasonló terveket szövögetne, aminek az angliai klubok sem örülnének.

A másik buktató, hogy az 56 éves Tebas állítólag nem beszél jól angolul, igaz, ezen gyorsan lehet segíteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik