nemzetisport.hu 2019.03.06 17:03 Frissítve: 2019.03.08 01:53

PL: a fürdőszobában barikádozta el magát Rodgers családja, míg kirabolták őket

Az elmúlt hónapokban több futballista otthonát is kirabolták Európa-szerte. Ezúttal a Leicester City élére kinevezett Brendan Rodgers skóciai lakására csaptak le ismeretlen tettesek. Nagy különbség azonban, hogy az északír menedzser családtagjai otthon tartózkodtak – a glasgow-i rendőrség információi szerint szerencsére nem esett bajuk. 

Rodgers skóciai otthonát kirabolták – ő nem, a családja viszont ott volt (Fotó: AFP)

 

A Leicester élére február végén kinevezett Rodgers felesége, Charlotte Searle, valamint nevelt lánya, a hatéves Lola a fürdőszobában barikádozta el magát, miközben ismeretlen tettesek kirabolták a lakásukat – számolt be róla a Sky Sports.

„Senki nem sérült meg, de számos tárgy eltűnt az ingatlanból. A vizsgálat megindult, ennél többet folyamatban lévő ügyről nem mondhatok” – fogalmazott a helyi rendőrség szóvivője. 

A Sky Sportsnak nyilatkozott az egyik szomszéd is, aki hajnali kettőkor a kiérkező rendőrök keltette csődületre ébredt. 

„Arra számíthattak, hogy Charlotte és a lánya nincs otthon, de ennél is rosszabb, ha tudták, hogy otthon van, egyedül egy hatévessel. Rengeteg rendőr jött ki, és elég gyorsan is reagáltak, de a betörők már eltűntek, mire kiértek” – idézte fel a történteket.

Brendan Rodgerst február 26-án nevezte ki az angliai Leicester City, előtte két és fél szezonon keresztül a Celtic menedzsere volt, amellyel két bajnoki címet is nyert Skóciában.

Első mérkőzésén 2–1-re kikapott a Leicesterrel a Watfordtól. 

Az előző héten Spanyolországban Karim Benzema otthonába törtek be, a Real Madrid francia támadója eközben az FC Barcelona ellen játszott a Király-kupában. Február közepén a Barca frissen szerződtetett támadóját, Kevin-Prince Boatenget rabolták ki, míg ő a Real Valladolid ellen lépett pályára. 

Két héttel ezelőtt három Lyon-játékos otthonába törtek be, az FC Barcelona ellen lejátszott Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzése alatt. Memphis Depay lakását fél év alatt már másodszor rabolták ki ugyanezzel a módszerrel. 

Szintén a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntője alatt Angliában is akcióba lendültek, ott a liverpooli Sadio Manéhoz törtek be és vittek el tőle ékszereket, órákat, mobiltelefonokat és autókulcsokat. Mané otthonába sem először jutottak hívatlan vendégek, 2017-ben a Maribor elleni BL-mérkőzés közben szintén kirabolták. 

2019.05.19 23:39:01

Angol labdarúgás K. T. I.

Karizmáját politikusi pályára lépő apjától, emberszeretetét az anyjától örökölte a Man. City búcsúzó kapitánya.

2019.05.19 22:57:15

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Sajátos játékaként a sorsnak éppen akkor kapott erőre a hajdani (futball)világbirodalom, s gyűrte maga alá földrészünket, amikor az Egyesült Királyság éppen kifelé brexitelget – már a maga módján… – az egyesült Európából.

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.