PL: a bosnyák kapus világrekordot érő gólt rúgott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 14:59
Asmir Begovic bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe, miután az ő nevéhez fűződik a labdarúgás történetének legtávolabbról szerzett gólja.

A Stoke City kapusa 2013 novemberében, a Southampton ellen 1–1-re végződő angol bajnokin talált 91.9 méterről az ellenfél kapujába – mindössze 13 másodperccel a kezdő sípszót követően.

Stoke City kapusa 2013 novemberében, a Southampton ellen 1–1-re végződő angol bajnokin talált 91.9 méterről az ellenfél kapujába – mindössze 13 másodperccel a kezdő sípszót követően.

A bosnyák játékos ennek a bravúrnak köszönhetően kapott helyet a Guiness Rekordok Könyvének 60. kiadásában, olyan sportolók mellett mint Cristiano Ronaldo (aki az egy BL-szezonban szerzett legtöbb gól rekordjának újdonsült tulajdonosa), Usain Bolt, Floyd Mayweather, Roger Federer és Rory McIlroy.

„Fantasztikus érzés kapusként átvenni ezt a díjat, bevallom őszintén, nem számítottam erre” – nyilatkozta a rekordot hitelesítő plakett átvételekor Begovic.

Csúcs ez a gól! A társak öröme a 2010 óta Stoke-mezben védő Begovic rekordot érő gólja után (Fotó: Action Images)
Csúcs ez a gól! A társak öröme a 2010 óta Stoke-mezben védő Begovic rekordot érő gólja után (Fotó: Action Images)

A kapus novemberi találatával PL-kapusok elit klubjához csatlakozott: Peter Schmeichel, Brad Friedel, Tim Howard és Paul Robinson is szerzett már gólt az angol élvonalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik