PL: tízezerszer leszimulálták – ez a klub lesz a bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.28. 19:54
Ha hinni lehet a számítógépnek, az Arsenal lesz a Premier League 2015–2016-os szezonjának bajnoka. A jelenleg a tabella harmadik helyén tanyázó „ágyúsok” 2004 után ülhetnének fel ismét az angol bajnokság trónjára.  

Az egyesült államokbeli Stats cég leszimulálta a Premier League hátralévő összes fordulójának összes mérkőzését, de nem egyszer, hanem tízezer alkalommal. Ez alapján jósolták meg a bajnokság végeredményét. Stats cég leszimulálta a Premier League hátralévő összes fordulójának összes mérkőzését, de nem egyszer, hanem tízezer alkalommal. Ez alapján jósolták meg a bajnokság végeredményét.

Eszerint az Arsenal lesz a bajnok, Arsene Wenger együttese várhatóan 74.8 pontot szerez majd, az aranyéremre pedig 45.3 százalék az esélye. A második legnagyobb esélye a bajnoki címre a jelenleg második helyen álló Manchester Citynek van (42.3 százalék).

A Stats szimulátora a harmadik helyre a Tottenhamet tippeli, míg a negyedik, még BL-t érő pozícióra a jelenleg éllovas Leicester City érhet oda. Claudio Ranieri az év egyik legnagyobb meglepetését okozó csapatának 4.4 százalék esélye van megnyerni a PL-t és 61.3 százalékos arányban végzett a top 4-ben.

A Manchester United az ötödik, a Liverpool a hatodik, a Chelsea a hetedik helyen fut be a szezon végén a program számításai szerint, míg a három kieső az Aston Villa, a Sunderland és a Norwich City lesz.

(Forrás: The Sun)
(Forrás: The Sun)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik