Notts County: Ricardo Moniz Bajnerék új menedzsere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.07. 16:08
null
Moniz a Meadow Lane-en (Fotó: Notts County)
A várakozásoknak megfelelően a holland Ricardo Monizt nevezte ki új menedzserének az angol harmadosztályban (League One) szereplő Notts County labdarúgócsapata – jelentette be a Nottingham Post.

A Ferencváros volt edzője legutóbb a német második ligás 1860 Münchennél dolgozott. Moniz hároméves szerződést írt alá a League One-ban kieső, 22. helyen álló patinás Notts Countyval. Moniz hosszabb ideje tárgyalt már a Bajner Bálintot is alkalmazó csapattal, először családi okokra hivatkozva nem fogadta el a klub ajánlatát, majd egy héttel később mégis aláírt. Először a sereghajtó Yeovil Town ellen irányíthatja új csapatát, szombaton.

Moniz 2008 után dolgozhat ismét Angliában – az ötvenéves holland szakember 2005 és 2008 között a Tottenham Hotspur edzői stábjának volt a tagja, ezt követően a német Hamburger SV-nál, az osztrák Red Bull Salzburgnál, a Ferencvárosnál, a lengyel Lechia Gdansknál és a német 1860 Münchennél állt alkalmazásban.

„Úgy hiszem, Ricardóval megtaláltuk a megfelelő edzőt. A tárgyalások alatt sokat beszéltünk a futballfilozófiájáról, és olyan felépített támadójátékot vázolt fel, amire a szurkolóink vevők lesznek. Szórakozni akarok a Meadow Lane-en, azt akarom, hogy izgalmas futballt játszó csapat legyen a pályán. De természetesen őt is majd az eredményei minősítik. Ricardónak jó híre van stílusa és a fiatal tehetségek kezelése miatt, így a kinevezése mindenképpen hasznos lesz a klub számára. A rövid távú cél egyértelmű: bennmaradás” – üdvözölte Monizt Ray Trew klubelnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik