Négygólos sikerrel nyolc között a Manchester City

Vágólapra másolva!
2013.02.17. 17:01
null
Sergio Agüero duplázott (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében a Manchester City hazai pályán 4–0-ra legyőzte a másodosztályú Leeds Unitedet.

A Manchester City a Pantilimon – Zabaleta, K. Touré, Nasztasics, Kolarov – Y. Touré, Javi García, Milner – Tévez, David Silva, Agüero kezdő tizeneggyel vette fel a harcot, és már az ötödik percben megszerezte a vezetést egy parádés góllal.

Yaya Touré kényszerítőzött előbb David Silvával, majd Tévezzel, utóbbi zseniális mozdulattal játszotta vissza a labdát, amelyet az elefántcsontparti előbb átvett, majd Ashdownt elfektetve az üres kapuba lőtt (1–0).

A 13. percben Zabaleta nagyszerű indításával Agüero lépett ki, lekészítését Tévez lőtte 15 méterről nagy erővel az oldalhálóba. Egy minutummal később büntetőhöz jutott a házigazda, Lees rángatta a 16-oson belül Agüerót, a sértett pedig a kapus mozgásával ellentétesen a jobb felső sarokba lőtt (2–0).

Félórányi játék után Yaya Touré 22 méteres löketét paskolta a kapus a léc fölé, majd egy jobb oldali szöglet után Javi García fejelt a jobb alsó mellé – Kolarovot nem sokkal korábban az egyik leedsi szurkoló megdobta egy öngyújtóval.

A második félidőt szintén gyors góllal indította a manchesteri csapat, Agüero és David Silva összejátéka után Tévez került ziccerbe, aki egy lépésről nem hibázott, 3–0-ra módosítva az állást, végleg eldöntve a továbbjutás kérdését.

A 66. percben Silva passzát követően Yaya Touré lövését Ashdown védte bravúrral, a csereként beálló Rodwell pedig a léc fölé fejelt.

A 74. percben megadta a kegyelemdöfést a City, Silva indításával Agüero lépett ki a leshatárról, és 13 méterről a bal alsóba lőtt (4–0).

Az élvonalbeli Wigan labdarúgócsapata 4–1-re győzött a másodosztályú Huddersfield vendégeként az FA-kupa nyolcaddöntőjében, így bejutott a legjobb nyolc közé. A Wigan az FA-kupa 1995–1996-os kiírása óta először szerzett négy gólt idegenben a sorozatban (akkor a Barrow-t győzte le a csapat 4–0-ra).

A Chelsea vasárnapi 4. fordulós mérkőzéséről ide kattintva olvashat!

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Manchester City–Leeds United (II. ligás) 4–0 (Y. Touré 5., Agüero 15., 74., – az elsőt 11-esből, Tévez 52.)
Huddersfield Town (II.)–Wigan 1–4 (Novak 64., ill. McManaman 31., Koné 40., 89., McArthur 56.)
SZOMBATI EREDMÉNYEK
Luton Town (V.)–Millwall (II.) 0–3 (Henry 12., Hulse 36., N'Guessan 86.)
Arsenal–Blackburn Rovers (II.) 0–1 (Kazim-Richards 72.)
MK Dons (III.)–Barnsley (II.) 1–3 (Bowditch 61., ill. Dagnall 3., 90., Harewood 19.)
Oldham (III. ligás)–Everton 2–2 (Obita 13., M. Smith 93., ill. Anichebe 24., Jagielka 48.)
Manchester United–Reading február 18., 21.00
Middlesbrough (II.)–Chelsea február 27., 20.45

Megtartották az angol labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjének sorsolását. Még három nyolcaddöntős párharcban nem dőlt el a továbbjutó kérdése, de ha a Manchester United és a Chelsea hozza a papírformát, és legyőzi az élvonal kiesőjelöltjét, a Readinget illetve a másodosztályú Middlesbrough-t, akkor egymás ellen folytatják a felek a nyolc között.

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Oldham Athletic (III. ligás)/Everton–Wigan Athletic
Manchester City–Barnsley (II.)
Manchester United/Reading–Middlesbrough (II.)/Chelsea
Millwall (II.)–Blackburn Rovers (II.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik