Nasri a tabella élére bűvölte az Arsenalt

Vágólapra másolva!
2010.12.04. 18:05
null
Nasri parádés játéka 3 pontot és első helyet ért az Arsenalnak (Fotó: Reuters)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 16. fordulójában az Arsenal Samir Nasri duplájával 2–1-re nyert a Gera Zoltánnal felálló Fulham ellen, míg a Chelsea hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az Evertonnal, ezzel az Arsenal – ha csak átmenetileg is – átvette a vezetést a tabellán. A többi nagycsapat közül a Manchester City 1–0-ra nyert, a Tottenham pedig 1–1-es döntetlent ért el a Birmingham otthonában.

ARSENAL–FULHAM

Az Arsenal–Fulham mérkőzésen a vendégek kezdőcsapatában kapott helyet Gera Zoltán, és egy félidő után elégedetten is vonulhatott az öltözőbe – miután a fehér-feketék ekkor 1–1-re álltak.

Az Arsenal csodálatos találattal szerezte meg a vezetést a 14. percben: Hughes hibája után Andrej Arsavin szerzett labdát, Samir Nasrihoz továbbított, aki cseleivel romba döntötte a Fulham-védelmet, majd kilőtte a bal felsőt.

További 14 perc múlva az Arsenal megduplázhatta volna a fórt, de Alexandre Song hibázott, ezt pedig rövidesen góllal büntették a vendéget. Clint Dempsey gyötörte be a labdát Diomansy Kamarának, aki a leshatárról kilépve lőtt és egyenlített.

A szünet előtt még Maruan Samah fejesét védte Schwarzer, a fordulás után pedig mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek: a hazaiaktól Arsavin veszélyeztetett, míg a Fulham részéről előbb Etuhu, aztán kétszer Gera szerezhetett volna gólt.

A 75. percben újabb briliáns villanás Nasritól: a francia Van Persie passzával kilépett, elfektette Hughest, elfektette Schwarzert, úgy tűnt, túlcselezi magát – majd visszafordulva a hálóba lőtt. Parádés játék!

A Fulham a hajrában mindent bedobott, Etuhu vezetésével légi fölényt harcolt ki, Gerának pedig újabb veszélyes lövése volt, de Fabianski védett. Egyenlíteni nem sikerült, az Arsenal megtartotta a 2–1-es előnyt, ezzel a tabella élére ugrott, mert közben a Stamford Bridge-en botlott a Chelsea az Everton ellen!

NASRI SZÉDÜLETES CSELEI ÉS GÓLJA
 

 

KAMARA TALÁLATA
 

NASRI ISMÉT NAGYOT ALAKÍTOTT
 

 

CHELSEA–EVERTON

A vendégcsapat bátran kezdett, az első percben Louis Saha kínálta meg lövéssel Petr Cechet, ám a cseh kapus magabiztosan védett.

A kezdeti rohamok után a Chelsea magához vette a kezdeményezést, sorra dolgozta ki a kisebb helyzeteket. A kékek lehetőségei főként Nicolas Anelka nevéhez fűződtek, de Salomon Kalou is gólnak örülhetett volna, ha egy jobb oldali szögletet követően pontosabban fejel.

John Terry, a hazaiak csapatkapitánya közel járt a gólszerzéshez, amikor a 27. percben szöglet utáni kavarodásban a kapufára emelte a labdát. Az Everton igyekezett helyzeteket kialakítani, de a döntő pillanatokban hiba csúszott az átadásokba vagy a lövésekbe.

Hibázott a vendégek csapatkapitánya, Phil Neville is, amikor saját térfeléről haza akarta adni a labdát, ám az rövidre sikerült, így tökéletes indítás lett belőle Anelka számára. A francia támadó megtolta a labdát Tim Howard mellett, aki azonban ütközött vele, így a játékvezető tizenegyest ítélt és sárga lapot adott.

A büntetőt Didier Drogba vállalta és a kapu jobb oldalába bombázott, ezzel beállítva a félidei eredményt. 1–0

A második játékrész első negyedórája nem hozott túl sok izgalmat, ezután azonban az Everton percei következtek. Előbb Jack Rodwell fejelte a kapufára Leighton Baines beadását, majd Phil Jagielka csúsztatott nem sokkal a kapu mellé egy szögletet követően.

A 72. percben Tim Cahill ugrott ki a tizenhatoson belül, de az indítás hosszúnak bizonyult, így becsúszva próbálta elérni, de a labda helyett Cech arcát találta el a cipőjével, akit hosszú percekig kellett ápolni, de folytatni tudta a játékot.

A 86. percben Baines bal oldali szólója után Cahill fejére ívelte a labdát a tizenhatoson belülre, aki a csereként beálló Jermaine Beckfordnak fejelte vissza a labdát, aki ugyancsak fejjel a kapuba csúsztatott. 1–1

A hajrában mindkét csapat kitámadt, de gólt egyik sem tudott szerezni, így a végeredmény 1–1 lett. A Chelsea a 2010–2011-es szezonban már öt pontot elhullajtott a Stamford Bridge-en, ez ugyanannyi, mint amit a teljes 2009–2010-es idényben vesztettek hazai pályán.

DROGBA BÜNTETŐJE
 

 

BECKFORD KÖZELRŐL
 

 

 

A TÖBBI PÁLYÁN

Manchesterben a City már négy perc után előnybe került a Bolton ellen, egy kontra során Yaya Touré passzolt Carlos Téveznek, aki a hosszú alsóba küldte a labdát Jääskeläinen mellett. A manchesteri „kékek” fölényben játszottak a kemény meccsen, de nem tudták növelni félidőig az előnyt. A szünet után sem, igaz, Kolarov kiállítása után Roberto Mancini alighanem elégedetten nyugtázta az 1–0-val begyűjtött három pontot.

Wiganben az első félidő négy gólt hozott, a Stoke kétszer is vezetett, de a Latics előbb Collins öngóljával, majd Cleverley találatával egyenlített, a szünet után pedig megszűnt a gólgyártás.

A Blackburn az 55. percre lerendezte a Wolves elleni meccset, Dunn, Emerton és Nelsen gólja után a leghalványabb esélyük sem volt a narancssárga-feketéknek.

A Tottenham Foster rossz helyre kiütött labdája után Bassong lövésével szerzett vezetést Birminghamben, pedig a City otthonában (nagyon) nem könnyű győzni. Ezt bizonyították is a birminghami kékek, Craig Gardner a 81. percben fejessel mentett pontot nekik. A Tottenham az 1. forduló óta nem tudott kapott gól nélkül megúszni egy bajnokit.

PREMIER LEAGUE 
16. FORDULÓ
Arsenal–Fulham 2–1 (Nasri 14., 76., ill. D. Kamara 30.)
Birmingham City–Tottenham 1–1 (Gardner 81., ill. Bassong 19.)
Blackburn–Wolverhampton 3–0 (Dunn 29., Emerton 43., Nelsen 55.)
Chelsea–Everton 1–1 (Drogba 42. – tizenegyesből, ill. Beckford 86.)
Manchester City–Bolton 1–0 (Tévez 4.)
Wigan–Stoke 2–2 (Collins 30. – öngól, Cleverley 40., ill. Huth 18., Etherington 31.)
Blackpool–Manchester United elhalasztva

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2010/16,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik