Nagy pofon az MU-nak! A Man. City elverte a Unitedet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 16:57
null
Jogos a Man. <strong>C</strong>ity öröme
A Manchester City fölényes, 4–1-es győzelmet aratott a Manchester United ellen a Premier League 5. fordulójának rangadóján. Sergio Agüero duplázott az 50. percben már 4–0-ra vezető Cityben. A végén Wayne Rooney kozmetikázta az eredményt.

A Manchester City kezdett aktívabban a városi rangadón, Jesús Navas is gólt szerezhetett volna, de több ígéretes fejese is volt a hazaiaknak – a gól azonban még váratott magára. Az első negyedórában David Moyes együttese teljesen veszélytelen volt a kapura. Aztán a Man. City megérdemelten meg is szerezte a vezetést.

A 16. percben az Alekszandar Kolarov bal oldali beadása után középen helyezkedő Sergio Agüero Patrice Evra óvó tekintete mellett tökéletes technikai megoldással pörgette a kapuba a labdát. Az argentin eddigi öt Manchester United elleni mérkőzésén három gólt szerzett a Cityben (1–0). Ez volt a City 200. bajnoki gólja a városi vetélytárs ellen – ehhez 149 egymás elleni mérkőzésre volt szükség. Az első még 1894. november 3-án született – akkor az MU 5–2-re győzött.

A labdabirtoklást tekintve is egyértelműen Manuel Pellegrini csapata játszott fölényben. Az első játékrész felénél 63 százalékban volt a labda a „világoskékeknél". A sérült Robin van Persie távollétében támadójátéka szinte nem is volt a Manchester Unitednek, amely nagyon nehéz helyzetbe került a szünet előtt. Álvaro Negredo tovább csúsztatta a labdát egy jobb oldali szögletet követően, Yaya Touré pedig közelről a kapuba térdelt. 2–0

Aztán a második félidő elején minden reménye elszállt a Unitednek, sőt óriási zakó kezdett körvonalazódni Moyesék számára. Agüero ugyanis a második játékrész második percében közelről belőtte saját maga második, csapata harmadik gólját (3–0), nem sokkal később pedig Samir Nasri is feliratkozott a gólszerzők közé – négy góllal vezetett a City, és még csak az 50. percben jártunk! 4–0

A folytatásban játékban kissé feljött a vendégegyüttes, igaz, ekkor a Citynek már nem kellett sok mindent tennie – a győzelem már zsebben volt. Egy-két veszélyes kontrát még így is vezettek a hazaiak. Hogy aztán ne legyen olyan csúnya a végeredmény az MU szempontjából, arról Wayne Rooney gondoskodott. Az angol támadó gyönyörűen tekerte a labdát szabadrúgásból a jobb felsőbe. De nagyjából ennyi örömük volt a Man. United-szurkolóknak ezen a meccsen. 1–4

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
5. FORDULÓ
MANCHESTER CITY–MANCHESTER UNITED 4–1 (Agüero 16., 47., Yaya Touré 45., Nasri 50., ill. Rooney 87.)
Manchester,
Etihad Stadion. V: Howard Webb
Man. City: Hart – Zabaleta, Kompany, Nasztaszics, Kolarov – Fernandinho, Y. Touré – Jesús Navas (Milner, 71.), Agüero (Javí Garcia, 86.), Nasri – Negredo (Dzeko, 74.)
Man. United:
De Gea – Smalling, Vidics, Ferdinand, Evra – Valencia, Carrick, Young (Cleverley, 51.), Fellaini – Welbeck, Rooney

AZ ÁLLÁS
1. Arsenal54111–6+512
2. Tottenham5415–1+412
3. Manchester City531112–4+810
4. Chelsea53116–2+410
5. Liverpool53115–3+210
6. Everton5236–4+29
7. Southampton52213–2+18
8. Manchester United52127–6+17
9. Swansea52127–70 7
10. Stoke City52124–5–17
11. Hull City52125–7–27
12. Newcastle52125–8–37
13. Aston Villa5236–60 6
14. West Bromwich Albion51224–40 5
14. West Ham51224–40 5
16. Cardiff51224–6–25
17. Norwich City51133–6–34
18. Fulham51133–7–44
19. Crystal Palace5144–8–43
20. Sunderland5143–11–81

PERCRŐL PERCRE

93. perc: A JÁTÉKVEZETŐ LEFÚJJA A TALÁLKOZÓT.A VÉGEREDMÉNY MÁR NEM VÁLTOZOTT, A MANCHESTER CITY KÖNNYEDÉN, 4–1-RE NYERT A VÁROSI RIVÁLIS MANCHESTER UNITED ELLEN.

90. perc: Howard Webb három percet hosszabbít.

87. perc: SZÉPÍT A UNITED! Rooney lőhetett szabadot 25 méterről a kapuval szemben. A „vörös ördögök” csatára egészen zseniális mozdulattal csavarta kapura a labdát, amely védhetetlenül vágódott Joe Hart kapujába. 4–1

86. perc: Utolsó cseréjét is kihasználja Pellegrini, és megtapsoltatja Agüerót. Javi García érkezik az argentin csatár helyére.

Többet van a labda most a Unitednél, de igazán nagy helyzetet így sem tud kidolgozni. Nagyon meglátszik a vendégeken Robin van Persie hiánya.

Ha valaki kereste volna, a nyáron igazolt Demichelis is ott van. Épp fiát altatja a City kispadján.

80.perc: Hatalmas kavarodás a hazaiak kapuja előtt. Kompany próbált felszabadítani egy szöglet után, fejese azonban saját kapuja felé ment, szerencséjére a kapufa blokkolta.

78.perc: Nem adta még fel teljesen a United, de ahogy belelendülne a támadásba, máris labdát szerez a City, és jön a kontra. Most épp a frissen beálló Dzeko tüzelhetett jó szögből, újra csak centikkel kerülte a lövés a kaput.

74. perc: Újabb változtatás Pellegrini részéről. A jól futballozó, de gól nélkül záró Negredo helyére érkezik Dzeko.

72. perc: Újabb kontra, újabb City-lehetőség. Negredo vezethette kapura a labdát, de talán túl hamar lőtt, így húsz méterről megindított lökete pár centivel elkerülte a kaput.

71. perc: Az első hazai csere. James Milner váltja a gólpasszt jegyző Jesús Navast.

70. perc:Valencia esik orra újra a tizenhatoson belül, szabálytalanság biztosan nem történt, így csak a reklamáló szélső kap sárgát.

68. perc: És itt az első kapura tartó vendégkísérlet. Fellaini csavarta a labdát a tizenhatos sarkáról kapura, Hartnak bizony nyújtózkodnia kellett, hogy a kapu fölé üsse a lefelé vágódó lövést.

64. perc: Fellaini vehette át a labdát a tizenhatoson belül, de itt el is halt az akció, mivel Webb úgy ítélte meg, hogy az Evertontól érkező középpályás ellökte ellenfelét, és így szabadrúgást ítélt kifelé.

60. perc: Az eddig legveszélyesebb United-helyzet. Kolarov lépett bele Rooney beadásba, amely így nagyon veszélyesen csordogált saját kapujára. Az eddig unatkozó Hart a hazaiak szerencséjére még idejében kapcsolt, és megfogta a labdát.

58. perc: Kontrákra rendezkedik be lassan a hazai csapat, de így is veszélyes. Most épp Yaya Touré veszélyeztetett szinte az alapvonalról, egészen lehetetlen szögből, de De Gea a helyén volt.

A második találatot szerző Yaya Tourénak ebben a szezonban 347 sikeres passza volt a mérkőzést megelőzően. Ez harminccal több, mint bármely játékosnak a ligában.

51. perc: Az első változtatás a mérkőzésen. A Unitednál Cleverley váltja a ma nagyon gyengén muzsikáló Youngot.

Az előny ellenére sem örülhetnek még a Citynél, ugyanis a United legutóbbi három mérkőzéséből kettőt megnyert, amikor két vagy több gólos hátrányba került a bajnokságban.

50. perc: OTT A NEGYEDIK IS!!! A saját tizenhatosáról induló Citynél Jesús Navas robogott át az egész pályán, majd jobb oldalról becsavarta a labdát, amelyetSamir Nasrikapásból az ellenfél kapujának közepébe bombázott. 4–0

47. perc: ÉS MÁRIS HÁROMMAL MEGY A CITY! Újra Fellaini maradt le emberéről, Sergio Agüeróról. Nasri passzolta középre a bal oldalról a labdát Negredónak, aki nagyon okosan, és önzetlenül Agüero elé tálalt. Az argentin persze nem hibázott, és az ötösön belülről bevágta a labdát. 3–0

46. perc: Kezdetét veszi a második játékrész!

A játékvezető lefújja a második félidőt egy perc hosszabbítás után. David Moyesnek valami igazán nagyot kell húznia a szünetben, ha egyáltalán pontot akar ma szerezni az Etihad Staidonban.

45. perc: MÁR KETTŐVEL MEGY A CITY! Atizenhatoson belül egy szögletet követően lehagyta Fellainit Yaya Touré, aki Negredo földre fejelt labdájába még térddel éppen bele tud érni, és így megszerzi csapata második találatát. 2–0

44. perc: Ashley Young indította volna Welbecket a felezőtől, de a labda túlságosan is hosszúra sikeredett, kirúgással jönnek a hazaiak. Youngnak ma nem sok pontos passza volt.

Wayne Rooney a ma begyűjtött lappal már 8 sárgánál jár a City ellen. Soha senki nem kapott még ennyi lapot ez ellen az együttes ellen.

41. perc: Nagyon nem megy a Unitednek. A vendégek lassan kezdik felvenni a mérkőzés ritmusát, de egyelőre nem tudnak mit kezdeni az ellenfél védelmével, és egy-egy veszélytelen beadást leszámítva, el sem jutnak a kapuig.

A vezetést szerző Sergio Agüero már 37 találatnál jár a City színeiben, ezzel beérte Nicolas Anelkát. Náluk egyedül Carlos Tévez szerzett több gólt, ő 58-szor talált be a manchesteri kékeknél a Premier League-ben.

37. perc: Újabb kilátástalan támadás a vendégektől, a Unitednek továbbra sincs kapura lövése.

A ma egyelőre csendes Marouane Fellaini már ötször nyert az Everton játékosaként a Manchester City ellen a Premier League-ben.

David Moyes folyamatosan konzultál játékosaival, és a játékvezetővel is, de úgy tűnik, egyelőre eredménytelenül, mivel az állás továbbra is 1–0.

30. perc: Webb megelégelte Rooney szabálytalanságait, és kiosztott egy sárgát a továbbra is fejkötéssel futballozó csatárnak.

28. perc: Valencia cselezett befelé a jobb oldalon, de végül túl hosszan tolta meg maga előtt a labdát, így ez az akció is elhalt.

A vendégeknél egyelőre a kontrák nem nagyon akarnak működni, és David Moyes együttese a labdát sem tudja sokáig birtokolni. Továbbra is nyom a City.

Agüero szerezte a City első gólját
Agüero szerezte a City első gólját

24. perc: Kolarov esett el Smalling lökése után a tizenhatoson belül, de Howard Webb csak a szögletzászló felé mutatott a tizenegyespont helyett.

Kétszázadik gólját rúgta története során a Manchester City a United ellen.

22. perc: Rooney továbbra is sokat szabálytalankodik, újabb City-szabadrúgással folytatódik a találkozó.

Agüero már harmadik gólját lőtte pályafutása alatt az MU elleni ötödik mérkőzésén.

16. perc:AGÜERO GÓLJÁVAL VEZET A MANCHESTER CITY!!! Az argentin csatár Kolarov remek beadást követően tolt bele nagyszerű technikával a labdába, ami így nyolc méterről a kapuba pördült. 1–0

Többet birtokolja egyelőre a labdát a City, és több lehetőségük is akad a hazaiaknak.

A Manchester City a legutóbbi 52 bajnokiján betalált hazai környezetben. A rekordot egyébként a Manchester United tartja, a vendégek 66 alkalommal szereztek gólt sorozatban az Old Traffordon.

10. perc: A második szögletét is elvégezte a Manchester City. Nasri csavarta be, egymás után kétszer is a labdát, de a fejesek újra célt tévesztettek.

5. perc:Nasztaszics kapott sárgát, miután a levegőben ellökte Ashley Youngot.

4. perc: Vidics adta rossz helyre a labdát saját kapuja előtt, ám a „vörös ördögök” szerencséjére a labdát megszerző Jesús Navas lövése a kapu fölé vágódott.

A City pályaválasztása mellett lejátszott legutóbbi hét bajnokijukból haton kettőnél kevesebb gól született.

1. perc: Welbeck indult meg a kezdés után a szélen, de végül nem sikerült begyötörnie a labdát a tizenhatoson belülre. A hazaiak jönnek kirúgással.

1. perc: Megkezdődött a találkozó, a Manchester City indította útjára a labdát.

ELŐZMÉNYEK

A találkozóról – illetve a vasárnap többi rangadójáról – szóló beharangozónkat itt olvashatják el!

A két csapat gyakorlatilag egyformán kezdte a szezont, hiszen a bajnokságban két győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség a mérlegük, továbbá mindkét alakulat magabiztosan megnyerte első Bajnokok Ligája csoportmérkőzését.

A bajnoki táblázaton a City pusztán a jobb gólkülönbsége miatt előzi meg a Unitedet, amely a legutóbbi idényben az Etihad Stadionban 3–2-re legyőzte „hangos szomszédját" – igaz, az áprilisi „visszavágó" a City 2–1-es győzelmét hozta.

A „kékek" egyébként a statisztikában bízhatnak, hiszen az ezt megelőző 52 hazai bajnokijukon mindig szereztek legalább egy gólt (a rekordot épp az MU tartja 66 meccsel), míg a legutóbbi nyolc PL-összecsapásukból hatot kapott gól nélkül abszolváltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik