Nagy meccsen jutott tovább a MU, Priskin gólt szerzett

Vágólapra másolva!
2010.10.26. 23:16
null
Bébé így örült első manchesteri góljának (Fotó: Reuters)
Címkék
Az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a címvédő Manchester United Javier Hernández hajrában lőtt góljával 3–2-re nyert a Wolverhampton ellen. A találkozón megszerezte első manchesteri találatát a nyáron szerződtetett portugál Bébé. A szintén továbbjutó Ipswichben Priskin Tamás is gólt szerzett a Northampton ellen.

A Manchester United szurkolói az elmúlt egy hétben több mindennek is örülhettek, kezdve a BL-ben a Bursaspor elleni győzelemtől, Wayne Rooney szerződéshosszabbításán át a Stoke elleni bajnoki sikerig. Ma a Ligakupa nyolcaddöntőjében folytathatták a jó sorozatot a „vörös ördögök" a szintén élvonalbeli Wolverhampton ellen.

Az Amos – Brown, Smalling, Evans, Fabio – Obertan, Carrick, Gibson, Pak – Macheda, Bébé összetételben kezdő Manchester United azonban sokáig nem kápráztatta el szurkolóit, igaz, az első félidőben a vendégek sem sokat tettek a nagyérdemű szórakoztatása érdekében. Gabriel Obertan és Darron Gibson távoli lövésén kívül nem sok mindent jegyezhettünk fel 45 perc elteltével, és azok a kísérletek sem voltak igazán veszélyesek.

A második játékrészben aztán alaposan felpörgött a meccs. A gólgyártást a 20 éves Bébé kezdte, aki az előző szezonban még a portugál másodosztályú Amadorában futballozott, nyáron nagy meglepetésre, 7.4 millió fontért szerződött a Manchester Unitedhez, és most megszerezte első találatát a csapatnál (a portugál játékos jobb szélről, éles szögből leadott lövése megpattant egy védőn).

A Wolverhampton azonban nem adta fel a meccset, ugyanis George Elokobi szöglet utáni fejesével a 60. percben egyenlítettek a vendégek.

Sőt, kis híján a vezetést is megszerezték, ugyanis 1–1-nél Stephen Hunt lövése a felső lécről pattant a kapu fölé.

A 70. percben Frederico Macheda cselei után Pak Dzsi Szung elé került  labda, aki 13 méterről ismét a Manchester Unitedet jutatta előnyhöz.

A második félidőben több ígéretes akciót vezető Wolves még erre is válaszolni tudott – Kevin Foley használta ki a teljes manchesteri védelem hibáját.

Mégsem volt szükség hosszabbításra, a csereként beállt Javier Hernández a hajrában eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Gibson a vendégtérfél közepéről ugratta ki a középen beinduló mexikóit, aki lendületből átvette a labdát, a tizenhatos vonalánál remek csellel leültette védőjét, majd a kapus felett a kapu közepébe emelt. A gól során a játékvezető megsérült, őt még le kellett cserélni. Ez volt a találkozó utolsó említést érdemlő történése, 3–2-es sikerével továbbjutott a címvédő.

MAN. UTD.–WOLVERHAMPTON 3–2
 

A másodosztályú Ipswich Town 3–1-gyel ütötte ki a negyedik vonalban szereplő Northamptont. Az Ipswichben Fülöp Márton nem játszott, Priskin Tamás viszont végig a pályán volt, és a 88. percben egy közeli fejessel gólt szerzett.

A többi első osztályú csapat közül a West Brom idegenben, a Wigan hazai pályán jutott tovább. A Birmingham City otthon a 90. percben Kevin Phillips góljával egyenlített a 68. perctől vezető harmadosztályú Brentford ellen, és végül 11-esekkel jutott tovább. Érdekesség, hogy a birminghamiek 4–3-ra nyerték a tizenegyespárbajt, míg korábban a Brentford ugyancsak tizenegyesrúgások során, 4–3-mal búcsúztatta az Evertont.

 LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Manchester United–Wolverhampton 3–2
Leicester City–West Bromwich 1–4
Wigan–Swansea 2–0
Ipswich–Northampton 3–1
Birmingham City–Brentford 1–1, 11-esekkel 4–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik