MU: Van Gaal lemondott De Geáról, nélküle táboroznak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.12. 20:16
Louis van Gaal, a Manchester United labdarúgócsapatának holland menedzsere elismerte, hogy nem számít az amerikai felkészülési túrára utazó keretben David de Geával. A 24 éves spanyol kapus mellett a manchesteri keret másik neves hiányzója, Robin van Persie lesz.

A holland csatár törökországi szerződése már tény – a Fenerbahce ma este mutatja be hivatalosan –, ellenben De Gea esetében késik a megállapodás az MU és a Real Madrid között. Az viszont beszédes, hogy a spanyol fővárosban üresedés van kapusposzton: Iker Casillas a Portóhoz távozott. De Gea is menni szeretne, erről a döntéséről a napokban már tájékoztatta az MU-t, csak a klubok nem tudtak még megegyezni egymással. Angol sajtóinformációk szerint az MU 45 millió eurót kérne, amelyen a Real alkudozik.A holland csatár törökországi szerződése már tény – a Fenerbahce ma este mutatja be hivatalosan –, ellenben De Gea esetében késik a megállapodás az MU és a Real Madrid között. Az viszont beszédes, hogy a spanyol fővárosban üresedés van kapusposzton: Iker Casillas a Portóhoz távozott. De Gea is menni szeretne, erről a döntéséről a napokban már tájékoztatta az MU-t, csak a klubok nem tudtak még megegyezni egymással. Angol sajtóinformációk szerint az MU 45 millió eurót kérne, amelyen a Real alkudozik.

Angol sajtóhírek szerint Van Gaal nem akarta úgy elvinni a táborba a spanyol kapust – akiről a jelek szerint már lemondott –, hogy az ne a munkára koncentráljon, hanem a távozására. Vélhetően erről így gondolkodik maga De Gea is.

Az MU így három kapussal kel útra holnap (Víctor Valdés, Anders Lindegaard és Sam Johnstone van a keretben), pénteken pedig már felkészülési mérkőzést játszik a Club Américával, majd utána29-ig még hármat, közte a Barcelona és a PSG ellen.

Van Gaal azonban minőségi kapust igazolna. Az As szerint az első számú kiszemeltje Jan Oblak, az Atlético Madrid légiósa. A 22 éves szlovén játékos értékét a transfermarkt.de 15 millió euróra teszi, a kivásárlási ára viszont ennek a háromszorosa, 45 millió euró.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik