MU: Van Gaal mégsem mondott le, marad a klubnál – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 08:32
null
Úgy tűnik, Van Gaal akkor sem távozhat az MU kispadjáról, ha szeretne (Fotó: Action Images)
Angol lapértesülések szerint Louis van Gaal, a Premier League-ben szereplő Manchester United menedzsere a Southamptontól elszenvedett 1–0-s vereség után felajánlotta a lemondását, Ed Woodward vezérigazgató azonban arra kérte, gondolja át még egyszer a döntését. Néhány órával később a BBC és a Reuters is cáfolta a The Guardianon megjelent híreket, Van Gaal nem akar távozni!

 

A Manchester United szurkolóinak többsége alighanem régóta arra vár, hogy Louis van Gaal távozzon a csapat éléről, és a brit The Times értesüléseire hivatkozva december végén be is számoltunk róla, hogy lemondott a posztjáról, ám nem sokkal később kijelentette, bármennyire is nyomást gyakorol rá a sajtó, nem áll fel a kispadról.

A Southamptontól szombaton elszenvedett 1–0-s vereség után azonban Van Gaal állítólag úgy érezte, most már minimálisan sem élvezi a szurkolók bizalmát – akik a félidőben és a meccs közben is többször kifütyülték –, ezért úgy döntött, felajánlja a lemondását.

A válasz nem sokáig váratott magára a vezetőség részéről. A Guardian információi szerint Ed Woodward vezérigazgató arra kérte a hollandot, hogy menjen haza, és gondolja át még egyszer a döntését, mivel a szezon közben nem szeretne új menedzsert kinevezni. Van Gaal eleget tett a kérésnek, hazarepült Hollandiába megünnepelni lánya születésnapját, majd hétfő este visszatért Angliába.

Amíg a 64 esztendős tréner hazájában tartózkodott, Woodward a hétfői edzés helyett megbeszélést tartott a csapat befolyásos játékosaival, hogy értékeljék a legutóbbi mérkőzésen nyújtott meglehetősen silány teljesítményt.

FRISS HÍR, A BBC CÁFOL!

Néhány órával később a BBC és a Reuters is a Guardianon megjelent hírekkel ellentmondásos információt közölt, klub közeli forrásból ugyanis egyaránt úgy értesült, hogy Van Gaal nem ajánlotta fel a lemondását, és Woodward sem tartózkodik Manchesterben. Az MU tartja magát korábbi álláspontjához, mely szerint hivatalos formában nem reagál a Louis van Gaal jövőjéről szóló találgatásokra.

A Manchester United huszonhárom forduló elteltével 37 ponttal a Premier League ötödik helyén áll, hátránya tíz pont a listavezető Leicester City mögött, és öt a még BL-indulást jelentő negyedik Tottenhamhez képest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik