MU: Van Gaal ismét taktikázott a tizenegyespárbaj előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 08:44
A tengerentúlon zajló Guinness Nemzetközi Bajnokok Kupáján a Manchester United labdarúgócsapata tizenegyespárbajban múlta felül az Internazionalét. Az angol csapat holland menedzsere, Louis van Gaal szerint most játszottak a legjobban az eddigi felkészülési mérkőzések közül.

Van Gaal időszaka alatt három felkészülési meccset játszott eddig az MU, a Los Angeles Galaxyt 7–0-ra, a Romát 3–2-re, az Intert pedig tizenegyespárbajban győzte le, mégis a legutóbbival volt eddig a legboldogabb a holland szakember.az MU, a Los Angeles Galaxyt 7–0-ra, a Romát 3–2-re, az Intert pedig tizenegyespárbajban győzte le, mégis a legutóbbival volt eddig a legboldogabb a holland szakember.

„Nagyon elégedett vagyok, azt hiszem, a három eddig mérkőzésünkből most játszottunk messze a legjobban, az ellenfélnek csak egy kapura lövése volt, az is szabadrúgásból, miközben mi hat-hét helyzetet is kialakítottunk. Nagyon rendben volt a labdatartásunk, sokkal inkább, mint a legutóbbi találkozókon – mondta Van Gaal, akitől azt is megkérdezték, hogy mi lesz a 77. percben beálló Javier Hernández, illetve Kagava Sindzsi jövőjével.

Chicharito a Manchester United labdarúgója jelen pillanatban. Kagava? A Dortmundban klasszikus 10-est játszott, kíváncsi voltam rá, hogyan teljesít a 6-os, vagy a 8-as szerepkörében az előző két meccsen. Most az eredeti pozíciójában kapott lehetőséget, és sokkal jobban futballozott. Elégedett voltam Zaha teljesítményével is, ám nagy a konkurenciája, meglátjuk, mi lesz vele. A védelemből sokan távoztak, őket pótolnunk kell, de tetszett Michael Keane és Tyler Blackett játéka is. ”

Ahogy a világbajnokságon, úgy az MU-nál is taktikázott a szétlövés előtt Van Gaal.

„Az edzéseken gyakoroltuk a tizenegyeseket, a kapusaim közül De Gea védte a legjobban őket, ezért játszott ő a második félidőben” – árulta el Van Gaal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik