MU: az idény után is maradhat Solskjaer az edző – lapértesülés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.01. 10:53
null
Ole Gunnar Solskjaer meggyőzte a United vezetőségét, legalábbis az ESPN forrásai szerint (Fotó: AFP)
Az ESPN beszámolója szerint Ole Gunnar Solskjaer ideiglenes megbízatása lejártával, vagyis a 2018-2019-es Premier League kiírást követően is maradhat a Manchester United menedzsere. Korábban a Juventust irányító Massimiliano Allegrit, valamint a tottenhames Mauricio Pochettinót is szívesen látta volna a klubvezetés az MU kispadján, ám a norvég tréner eddigi eredményei meggyőzték a döntéshozókat, nem kell feltétlen váltani.

Ugyan José Mourinho december 18-ai menesztése után csak ideiglenes megbízatással nevezték ki, a bajnokságban eddig lejátszott 11 fordulón elért kilenc győzelmével és két döntetlenjével remek mérleget mondhat magáénak Ole Gunnar Solskjaer.

Mindez az ESPN információi szerint állandó állást is érhet a norvég szakvezetőnek az MU-nál. Klub közeli források szerint a United vezetősége már nem akar mindenáron topmenedzsert találni, korábbi célpontjaikkal, a Juventus kispadján ülő Massimiliano Allegrivel és a Tottenhamet irányító Mauricio Pochettinóval szemben inkább Solskjaert favorizálják a kispadon.

A TalkSPORT eközben arról ír, hogy Solskjaer is szívesen maradna a Unitednél, és a jövőt tervezi. Olyannyira, hogy négy játékos szerződtetését is javasolta már: Ivan Rakiticét (Barcelona), Kalidou Koulibalyét (Napoli),Aaron Wan-Bissakáét (Crystal Palace), valamint Milan Skriniarét (Inter).

Koulibaly és Skriniar megszerzése már korábban is szóba került az Old Traffordon, igaz, akkor még José Mourinho szerette volna leigazolni őket. Kérdés, ha Solskjaer valóban bizalmat kap hosszú távon a klubvezetéstől, vajon az ő kedvéért hajlandóak lesznek-e a Man. United tulajdonosai mélyebben a zsebükbe nyúlni. Lapértesülések szerint csak a Napoli védőjének ára elérheti a 100 millió eurót...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik