MU: rutinos nigériai csatárt szerződtettek Kínából fél évre

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.02.01. 06:24
null
Odion Ighalo fél évre írt alá a Manchester Unitedhoz (Fotó: AFP)
A Manchester United bejelentette, hogy az idény végéig kölcsönbe szerződtette Odion Ighalót a kínai Sanghaj Senhuától. A 30 éves nigériai csatár 2014 és 2017 között a Watfordban 99 mérkőzésen 39 gólt szerzett.

 

Ighalo 2017-ben a Csangcsun Jatajhoz szerződött, s két idényt követően ment át a sanghaji együtteshez, amelynél 19 mérkőzésen tíz gólt szerzett.

Az Afrikai Nemzetek Kupájának selejtezőjében hét, a tornán öt gólt szerzett.

„Odion rutinos játékos, elsősorban azért érkezik, hogy ebben a fél évben kipróbáljunk vele egy új játékrendszert. Vérbeli profi, aki ki fogja használni azt a kevés időt, amit nálunk tölt” – mondta róla Ole Gunnar Solskjaer.

A norvég nem győzte hangsúlyozni, hogy a Sportingtól szerződtetett Bruno Fernandessel ellentétben Ighalo nem hosszú távú megoldás, elsősorban Marcus Rashford sérülése miatt volt szükség a szerződtetésére.

Ighalót tavaly januárban a Barcelona próbálta szerződtetni, de visszautasította a katalánok ajánlatát, és Kínában maradt.

A Unitednak azonban nem mondott nemet, már öt éve azt mondta a Watford játékosaként, hogy a Premier League-be szerződésének egyik fő oka az volt, hogy az Old Traffordon játszhasson. Ighalo még Kínában tartózkodik, a napokban utazik Angliába.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik