MU: Rooney visszatért az Evertonhoz – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.09. 14:26
null
Wayne Rooney két évre aláírt régi-új csapatához, az Evertonhoz (Fotók: evertonfc.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Everton a hivatalos honlapján jelentette be, hogy visszavásárolta Wayne Rooneyt a Manchester Unitedtől. A 31 esztendős kiválóság 13 év után tért vissza a liverpooli klubhoz. A felek nem hozták nyilvánosságra Rooney vételárát, aki két idényre írt alá az Evertonhoz.

A 119-szeres angol válogatott futballista 2004 nyarán hagyta el a liverpooli kékeket a Manchester United kedvéért, amely annak idején 20 millió fontot fizetett érte. Rooney tizenhárom év alatt több mint 500 tétmérkőzésen 253 gólt szerzett az MU-ban, melynek tagjaként többek között öt Premier League-et, FA-kupát, Bajnokok Ligáját, Európa-ligát és klubvilágbajnokságot nyert. A rutinos támadó a hírek szerint belement abba, hogy eddigi fizetésének csak a töredékét kapja majd az Evertonnál.

„Nem titok, régóta csodálom Wayne-t. A Manchester Unitednél eltöltött évei alatt vérbeli profiként viselkedett, és hosszú esztendőkre beírta magát a történelemkönyvekbe. Nem egyszerű látni, hogy egy kiváló futballista kevesebb lehetőséget kap, mint amennyit szeretne, így amikor arra kért, hogy engedjük vissza az Evertonba, nem állhattunk az útjába. A tapasztalata, a koncentrációja és az elszántsága hiányzik majd, minden jót kívánok neki!” – mondta José Mourinho, az MU menedzsere.

Wayne Rooneyt megelőzően az Everton Michael Keane-t (Burnley, 28.5 millió euró), Jordan Pickfordot (Sunderland, 28.5), Davy Klaassent (Ajax, 27) és Sandro Ramírezt (Málaga, 6) is megvásárolta, míg a nyolcmillióért érkező Henry Onyekurut (Eupen) egyből kölcsönadta az Anderlechtnek. A liverpooli klub így az idén nyáron már 98 millió eurót költött új játékosokra.

„Néhány évvel ezelőtt elmondtam, hogy csak az Evertonért hagynám el a Manchester Unitedet, más PL-csapatban nem szeretnék játszani – kezdte Rooney. – Amikor megtudtam, hogy az Everton érdeklődik irántam és szeretne visszavásárolni, szóltam az ügynökömnek, hogy »Menj, beszélj velük és intézd el. Ez az a hely, ahová menni szeretnék!«”

„Az első meccs napja nagyon emocionális lesz számomra, alig várom már. Nemcsak azért jöttem vissza, mert ennek a csapatnak szurkolok és itt nőttem fel, hanem mert úgy érzem, a klub fejlődőképes és sikeres lehet, ennek pedig a részese szeretnék lenni. Nagy nyomás lesz rajtam, de fel vagyok rá készülve” – nyilatkozta motiváltan Rooney, aki 2019-ig írt alá régi-új együtteséhez. Vételárát nem hozták nyilvánosságra a felek.

Rooney az elmúlt szezonokban kiszorult a Manchester United kezdőjéből, Louis van Gaal és José Mourinho irányítása alatt sem számított alapembernek a „vörös ördögöknél”.

Ami az ellentétes mozgást illeti, az Evertonból távozó Romelu Lukaku Manchesterbe igazolásáról már korábban beszámoltunk, a hivatalos bejelentésre akár már vasárnap sor kerülhet.

ROONEY AZ INSTAGRAMON ÍGY BÚCSÚZOTT AZ MU-TÓL

„Szeretnék hatalmas köszönetet mondani mindenkinek a Manchester Unitednél. A vezetőségnek, a menedzsereknek és az edzőknek, akiknek az irányítása alatt játszhattam, valamint a csapattársaknak, akikkel együtt futballoztam. És végül a fantasztikus szurkolóknak, szerencsés vagyok, hogy értük játszhattam. Köszönöm az emlékeket” – írta Rooney a közösségi oldalon.

Rooney Instagram-bejegyzése
Rooney Instagram-bejegyzése
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik