nemzetisport.hu 2019.04.09 12:38 Frissítve: 2019.04.09 12:59

MU: „Pogbának még szüksége van manchesteri élményekre”

Szakadatlanul találgat a nemzetközi sportmédia, klubot vált-e Paul Pogba, a Manchester United labdarúgója a nyáron. A France Football keddi címlapján a Real Madrid-vonalra teszi a voksát, eközben Mike Phelan, az MU másodedzője arról beszélt, egyáltalán nem biztos, hogy a francia világbajnok jól döntene, ha távozna.

Paul Pogba a Wolverhampton elleni múlt heti, vesztes bajnokin (Fotó: AFP)

 

„Paul még korántsem mutatott meg mindent a tudásából. Noha mindenki világbajnok futballistaként kezeli, sok minden még csak ezután jön” – jövendölte Mike Phelan, aki szerint Pogba azok közé a futballisták közé tartozik, akik a Manchester Unitedben még nem jutottak fel a csúcsra, pedig az mind neki, mind a klubnak „járna”.

„Azt akarjuk, hogy ők is akarják átélni, majd át is éljék az élményt, amivel a Manchester United nagy diadalai járnak. Azon vagyunk, hogy az eddigieknél jobban kamatoztassuk Paul játékát. Ole (Gunnar Solskjaer menedzser) hatalmas munkát végez ennek érdekében, igyekszik Pault átsegíteni a nehézségeken, amit ő értékel is” – folytatta Phelan.

Eközben a France Football keddi címlapját Pogba fotója uralja, alatta a lap sugallatával, mely szerint a középpályás útja a Real Madridba vezet. A francia szaklap úgy véli, „Pogbának váltania kell”, mert – dacára a Solskjaer-éra eleji szárnyalásának – az MU-ban már nem tud megújulni, viszont az őt nagyon kedvelő Zinédine Zidane keze alatt erre jó esélye nyílna.

Pogba manchesteri szerződése 2021 nyaráig szól, és a közeljövőben (is) nagy feladatok várnak rá – elsőként szerda este a Barcelona elleni BL-negyeddöntő.

2019.05.19 23:39:01

Angol labdarúgás K. T. I.

Karizmáját politikusi pályára lépő apjától, emberszeretetét az anyjától örökölte a Man. City búcsúzó kapitánya.

2019.05.19 22:57:15

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Sajátos játékaként a sorsnak éppen akkor kapott erőre a hajdani (futball)világbirodalom, s gyűrte maga alá földrészünket, amikor az Egyesült Királyság éppen kifelé brexitelget – már a maga módján… – az egyesült Európából.

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.