nemzetisport.hu 2019.02.11 11:46 Frissítve: 2019.02.13 01:37

MU: nyáron a PSG hívta, végül Kínáért hagyta el a csapatot

Marouane Fellaini a francia Telefootnak nyilatkozott klubváltása hátteréről. A 31 éves belga középpályás Ole Gunnar Solskjaer decemberi kinevezésével kikerült a Manchester United kezdőcsapatából, s ezt követően elfogadta a kínai Santung Luneng ajánlatát. Mint elárulta, a nyáron ennél egy szakmailag még vonzóbb ajánlatra, a Paris Saint-Germain megkeresésére mondott nemet.  

Fellaini Mourinho miatt maradt a nyáron (Fotó: AFP)

 

„Hogy a nyáron a PSG-be igazolhattam volna? Igen! Hogy akartam-e a PSG-ben játszani? Igen! Esetleg Thomas Tuchel vétózta meg az érkezésem? Nem” – öntött tiszta vizet a pohárba a belga középpályás, aki ugyan nem mondta ki, de a tévéinterjú során utalt arra, a Manchester United akkori menedzsere, José Mourinho győzte meg a maradásról, ezért is hosszabbított az angol csapattal szerződést. 

Mourinho menesztése után Fellaini perememberré vált a Unitedben, Solskjaer összesen 31 percnyi játéklehetőséget adott számára egy hónap alatt.  

„Az edzőváltás után azt éreztem, eljött a váltás ideje számomra is. Tíz és fél évet töltöttem Angliában, Nagyszerű szezonjaim voltak, de már szükségem volt az új kihívásra” – tette hozzá Fellaini, aki beszélt a Manchester United–PSG Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő esélyeiről is. 

A belga labdarúgó úgy látja, az MU képes lehet búcsúztatni a francia bajnokot. 

„Számomra a United a favorit. A csapat remek formában van, elképesztő játékra képes az utóbbi időben. Ezzel a játékkal a PSG-t is megverheti. Ugyanakkor egy BL-párharcról beszélünk, amelyen sok minden történhet, szóval legyen inkább ötven-ötven százalék. Egyik csapat sem sokkal esélyesebb a másiknál” – nyilatkozta a Manchester Unitedban 177 tétmérkőzésen 22 gólt szerző labdarúgó.  

2020.02.21 12:19:50

Angol labdarúgás T. I.

A portugál szélső igazi elitklubhoz csatlakozott az Espanyol ellen szerzett triplájával.

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.