I. M. 2019.10.18 10:31 Frissítve: 2019.10.18 10:52

MU: Nem mindig működtek jól az átigazolások – Woodward

A Manchester United labdarúgócsapatának alelnöke, Ed Woodward a The Guardiannek adott interjúban beszélt a klub átigazolási politikáját ért kritikákról, amelyek szerinte csak mítoszok és inzultusként érték őket. Ole Gunnar Solskjaer helyzetéről is szót ejtett: a norvég menedzser élvezi a vezetőség bizalmát.

Ed Woodward szerint pozitív változások voltak az átigazolások terén (Fotó: AFP)

 

A brit sportsajtóban több olyan vélemény is megjelent az elmúlt években, hogy a Manchester Unitednél hozzá nem értők döntenek az átigazolásokról, sőt, sokan Ed Woodwardot vizionálják a döntések hátterében. Az alelnök a stábtagok szokásos éves megbeszélésén több tényre is rávilágított.

„Van egy mítosz, mely szerint futballhoz nem értők hozzák a döntéseket nálunk – ezzel inzultálják azokat a nagyszerű szakembereket, akik klubunknál dolgoznak – idézi a The Guardian Ed Woodwardot.Az utóbbi években bővítettük az átigazolásokkal foglalkozó stábot, amely immár hatékonyan és produktívan működik. A játékosok kiválasztását és a döntéseket is ők hozzák meg a menedzserrel és stábjával egyetértésben, nem a klubvezetők.”

A BBC és a The Guardian is hozzáteszi, hogy Woodward közvetve elismerte ezzel, hogy Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása után huzamosabb ideig nem volt hatékony a klub átigazolási politikája. Az egyik legfőbb hibaként emlegetik, hogy még akkor sem igazolt csatárt a Manchester United, amikor egyértelművé vált, hogy Romelu Lukaku és Alexis Sánchez sem marad. Sajtóhírek szerint Mario Mandzukic volt a legfőbb kiszemelt, de Solskjaer nemet mondott a Juventus támadójára.

Pedig gólokra szükség lenne: legutóbbi hét bajnokiján mindössze ötször talált be Solskjaer legénysége, 30 éve nem kezdte ilyen rosszul a Premier League-et a Manchester United. Minden sorozatot figyelembe véve 11 tétmérkőzésen négy győzelmet aratott eddig (ebből egyet tizenegyesekkel), és a Chelsea elleni 4–0-s sikert leszámítva egyik találkozón sem szerzett egynél több gólt. A nyári szerzemények ugyanakkor jó benyomást tettek: Daniel James, Harry Maguire és Aaron Wan-Bissaka is alapemberré vált.

„A nyáron tapasztalt változások eredményeként immár fiatal kerettel dolgozunk. A különböző kultúrákból érkező labdarúgók jó alapot adnak az építkezéshez, egy új úton indulunk el. Oda akarunk eljutni, ahol a legutóbbi idény közepén, Ole érkezése után tartottunk. Gyors, eredményes futballt játszottunk, tükröződött a pályán a menedzser stílusa és filozófiája. Solskjaer visszahozta a fegyelmet, ami az utóbbi években talán hiányzott. Mindenki tiszteli a csapattársait, keményen dolgozik, és megértette, hogy egy játékos sem nagyobb a klubnál.”

Vasárnap nagy erőpróba vár a tabellán 12. helyen álló Manchester Unitedre, ugyanis az eddig hibátlan Liverpoolt fogadja (17.30) az Old Traffordon.

2019.11.10 12:00:34

Angol labdarúgás H. D.

A kérdéses szituációkból rosszul jött ki a Manchester City, amely két góllal kikapott az Anfielden.

2019.11.08 18:33:53

Angol labdarúgás H. D.

A „rókák” felőrölték az „ágyúsokat” • Az angol csatár a gólja után egy gólpasszt is kiosztott.

2019.11.07 23:19:16

Angol labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Lelke van, bántja az eset…

 

2019.10.30 18:49:02

Angol labdarúgás CS. Z.

Az MU 10-ese előbb büntetőből talált be, csodás szabadrúgása pedig már negyeddöntőt eredményezett.