HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.24 11:07 Frissítve: 2018.07.24 12:25

MU: Mourinho elmondta, mit vár Pogbától az új idényben

José Mourinho, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United menedzsere ugyanazt az elhivatottságot várja francia középpályásától, Paul Pogbától az új idényben, mint amit a világbajnokság során látott tőle.

HIRDETÉS
Mourinho ugyanazt az elhivatottságot szeretné látni Pogbától a manchesterieknél, mint a válogatottnál (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a francia válogatott aranyéremmel térhetett vissza az oroszországi világbajnokságról. Mourinho tisztában van vele, hogy milyen kiváló futballista Pogba, de úgy véli, hogy még jobb lenne, ha folyamatosan a játékra fordítaná a figyelmét.

A portugál szakembert arról faggatták, hogyan tudná a United a legjobbat kihozni a francia középpályásból.

„Nem hiszem, hogy nekünk kellene a legjobbat kihoznunk belőle – mondta Mourinho az ESPN-nek. – Ez rajta múlik, hogy a legjobbját nyújtsa. Úgy vélem, hogy a világbajnokság tökéletes hely egy ilyen játékos számára, hogy a legjobbját hozza. Hogy miért? Mert egy hónapra be van zárva, ahol csak a futballra koncentrálhat. Ahol a csapatával van az edzőtábor alatt, teljesen elszigetelve a külvilágtól, ahol csak a futballra koncentrál mindenki, ahol a játék dimenziói csak motiválhatnak.”

„A szezon során vannak nagy meccseid, aztán kisebbek, aztán még kisebbek, aztán elveszítheted a koncentrációdat, összpontosításodat mire jönnek megint a nagy meccsek. A világbajnokságon az érzelmek, a felelősség és a fontos döntések egyre nagyobbak. A csoportkörben a nyolcaddöntőbe jutásért küzdesz, utána a negyeddöntőért, az elődöntőért, a döntőért és a győzelemért, ez táplálja a motivációt és a játékos koncentrációját is segíti” – tette hozzá a portugál szakember.

Mourinho üzenete egyértelmű, a 25 éves futballista hozzáállása jobb volt a francia válogatottban az oroszországi torna során, mint a Unitednél időnként az előző idényben. Reményei szerint a középpályás most már kiegyensúlyozottan szerepel a rendkívül keménynek ígérkező Premier League-idény során.

„A világbajnokság volt a tökéletes környezet a számára. Ugyanakkor úgy vélem, hogy a vébé alatt a játékosok az országuk, az emberek miatt extra elkötelezettséget éreznek, ami miatt néha hajlamosak túlvállalni magukat. A csapatukért játszanak, csakis arra koncentrálnak, ez a legfontosabb dolog számukra, és megtesznek mindent a sikerért. Úgyhogy úgy vélem, ez a tökéletes környezet egy hozzá hasonló tehetség számára, hogy összpontosítani tudjon, és csakis a munkára fókuszáljon” – vélekedett Mourinho.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.14 22:50:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Klopp csapata 2–1-re nyert a későn ébredő Spurs ellen a Wembleyben.

2018.09.14 16:29:02

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Két nappal a vb-döntő előtt Pogbával chatelt, rengeteg ügyfele van a Premier League-ből.

2018.08.28 12:06:22

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Ha ebben az idényben sem szerez nagy trófeát, az valószínűleg az állásába kerül, és edzői reputációja is megsínyli.

HIRDETÉS
HIRDETÉS