MU: Ilyen játékosnak nálunk nincs helye! – Van Gaal kifakadt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.16. 09:56
null
A holland szakember úgy véli, ha valaki nem tartja magát a klub filozófiájához, annak távoznia kell (Fotó: Action Images)
A Manchester United holland menedzsere, Louis van Gaal az együttes éjszakai, seattle-i sajtótájékoztatóján bejelentette, azt tervezi, hogy megválik Víctor Valdéstől.

 

Van Gaal azért nem akarja folytatni a közös munkát a spanyol kapussal, mert az megtagadta, hogy pályára lépjen a tartalékoknál az előző idényben. Valdés el sem utazott a csapattal az amerikai felkészülési túrára.

„Nem válogattuk be, mert nem követi a filozófiánkat, és ilyen labdarúgónak nálunk nincs helye – mondta Van Gaal a spanyol kapusról. – A filozófia arról is szól, hogy játszol, és hogyan tartod magad ritmusban a meccsekre. Ő például az előző szezonban megtagadta, hogy pályára lépjen a második csapatban.”

„Ez az egyik szempont, de nem az egyetlen, amelyet követni kell egy kapusnak a Manchester Unitednál. Ha valaki nem követi az alapelveinket, akkor csak egy út marad, mégpedig a távozásé” – tette hozzá a holland szakember.

„Ez nagy csalódás a számunkra, azt hittük, hogy követi a filozófiánkat. Kár, mert mi adtunk neki lehetőséget a rehabilitációra, szerződést kapott tőlünk, aztán felépült. Ha nem játszol az első csapatban, akkor nálunk az a rendszer, hogy a másodikban lépsz pályára, ő pedig ezt nem tette meg” – zárta a Valdésszel kapcsolatos gondolatait a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik