MU: „Messi óta nem láttam 19 évest így futballozni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.03. 11:03
null
Redknapp Rooneyval (balra) is összehasonlította Martialt (jobbra) (Fotó: Action Images)
Jamie Redknapp, korábbi angol válogatott labdarúgó szerint Anthony Martial a legjobb 19 éves futballista, akit Lionel Messi megjelenése óta látott. Vagyim Vasziljev, a Monaco elnöke pedig elárulta, volt egy csapat, amely többet kínált a francia csatárért a nyáron, mint a Manchester United.

A csatár az átigazolási időszak utolsó napján igazolt át a Monacótól a Manchester Unitedhez, az angol klub csaknem 80 millió eurót fizetett a franciáért, ez az ár sokakat meghökkentett. Vagyim Vasziljev, a Monaco elnöke ugyanakkor elárulta, volt egy csapat, amely még többet kínált érte.

„Nem mondom meg, mennyivel többet adott volna a másik, de egy fix árról beszélünk, a bónuszok nélkül is több pénzt kaptunk volna érte – mondta Vasziljev. – Sőt, még nálunk is maradt volna egy évre! Anthony azonban Manchesterbe akart menni, ez volt az álma, ezért elengedtük.”

A fiatal csatár egyelőre meghálálja a bizalmat a manchesterieknél, hiszen három Premier League-mérkőzésen három gólt szerzett, csapata vezeti a bajnokságot. Teljesítménye meggyőzte Jamie Redknappet is.

„Kilencven percen át néztem a játékát a Bajnokok Ligájában, tizenkilenc évesen csak Lionel Messit láttam jobban futballozni nála – mondta Redknapp a Sky Sportsnak. – Játszottam Wayne Rooney ellen is, amikor debütált, de ennek a srácnak elképesztő intelligenciája van.”

„Tudja, mikor passzoljon, mikor íveljen, mikor cselezzen és mikor lőjön. Úgy megy át a védőkön, mint kés a vajon! Minden mozdulata mögött tudatosság rejlik. Olyan, mintha évek óta itt játszana. Nagyon szeretem nézni a játékát, szupersztár válik belőle egy nap.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik