MU: Ibra teste elképesztő – Mourinho agyondicsérte a svédet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 11:25
null
Úgy tűnik, Ibrán nem fog az idő
José Mourinho, a jelenleg Kínában turnézó Manchester United menedzsere elismerően beszélt régi-új játékosa, Zlatan Ibrahimovic fizikai állapotáról. A portugál menedzser azt is elárulta, szívesen dolgozna hosszabb ideig is az MU-nál.

„Legyünk őszinték, Ibrahimovic nagyon gazdag – mondta régi-új játékosáról a The Telegraph-nak adott interjújában José Mourinho. – Sok pénzt keresett már az eddigi karrierje során, több trófeát is begyűjtött, most mégis a világ legnehezebb bajnokságába igazolt. Ilyet csak akkor teszel, ha biztos vagy benne, hogy meg tudod csinálni. Ha nem így érzed, akkor elmész Amerikába, Kínába vagy maradsz még egy szezont a francia ligában. De ő kihívásra vágyott, hogy elmondhassa magáról, a spanyol, az olasz és a francia bajnokság után az angolban is az élen végzett."

Mourinho szerint nem lehet probléma, hogy Ibra már 35 éves lesz októberben, mert kiváló fizikai formában van:

„Számomra a valós kort nem a személyiben szereplő adatok jelentik, az csak egy szám, amely megmutatja, mikor születtél. Minden azon múlik, hogy fizikailag és szellemileg frissnek érzed-e magad, márpedig Ibra teste elképesztő. Ebben nagy szerepe volt, hogy a futball előtt küzdősportot űzött."

A portugál szakember megengedte a svéd támadónak, hogy kihagyja az MU kínai túráját, hogy jobban felkészülhessen az új szezonra. Egy speciális, ötnapos edzéstervet kell végrehajtania, mielőtt jövő csütörtökön csatlakozik a kerethez Manchesterben.

„Néha azt mondják az emberek, hogy nincs igazi vezérünk a pályán, de nekem arra van szükségem, hogy mindenki a megfelelő hozzáállással rendelkezzen. Sok utasítást adok az edzéseken, ezt a meccseken már nehezen tudom megtenni. Így olyan futballisták kellenek, akik olvassák a játékot, és tudják, mit akarunk csinálni. Zlatan ilyen lesz, de rajta kívül is vannak még hasonlók. Amikor végignézek a támadásoknál bevethető játékosainkon, Zlatanon, Rashfordon, Rooneyn, Mhitarjanon, Matán – úgy gondolom, meglesz a kellő minőségünk ahhoz, hogy szép focit játsszunk és gólokat szerezzünk."

Juan Mata személye különösen érdekes lehet, ugyanis Mourinho volt az, aki a Chelsea menedzsereként 2014 januárjában eladta őt az MU-nak: „Azért adtam el, mert ő kért rá, pedig a klubnál senki nem akarta őt elengedni. Ez az ő döntése volt, nincs szükségem olyan játékosra, aki távozni szeretne. Minden játékosomat tisztelem, de senkinek nincs garantált helye a csapatban. Ha marad, márpedig úgy tűnik, szeretne maradni, biztos vagyok benne, hogy a hasznunkra lesz."

Mourinho eddig egyetlen klubjánál sem dolgozott túl sok ideig, de reméli, ezúttal máshogy lesz: „Boldog lennék, ha majd hosszabbítanánk, mert a karrieremnek ebben a szakaszában erre vágyom, de ez több összetevőn is múlik. Ami engem illet, próbálom úgy végezni a munkám, hogy a tulajdonosok belássák, én vagyok a megfelelő erre a feladatra."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik