MU: hibáztak volna? A FIFA vizsgálja Pogba átigazolását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.09. 21:12
null
Gondok vannak Paul Pogba Manchesterbe igazolásával? (Fotó: AFP)
Az AFP hírügynökség információi szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálja Paul Pogba klubváltását. A francia középpályás tavaly augusztusban rekordösszegért igazolt az olasz Juventustól a Premier League-ben szereplő Manchester Unitedhez.

 

Pogba az akkor rekordot jelentő 105 millió euróért (plusz 5 millió bónuszok) hagyta ott a Juventust a Manchester United kedvéért, sajtóhírek szerint ügynöke, Mino Raiola 47 millió eurót tett zsebre az ügylet megvalósításáért, ami szintén rekordnak számít. A játékosügynök tavaly nyáron Pogba mellett Zlatan Ibrahimovicot és Henrih Mhitarjant is az MU-hoz vitte.

Sajtóhírek szerint a FIFA figyelmét Raiola ténykedése keltette fel: az olaszországi születésű holland játékosmenedzser saját zsebére dolgozott a rendkívül magas átigazolási díj elfogadtatásánál. Állítólag Pogba fizetése kapcsán is vizsgálódnak: a francia sztárjátékos heti 166 ezer fontot kap, ráadásul ha a klub megnyeri az Európa-ligát, 36 ezer fonttal emelkedik a heti bére. Ezenfelül jövőre kap 3.4 millió font hűségbónuszt, valamint a reklámjogokért évi 255 ezer fontot.

Pogba 2012 nyarán hagyta ott a Manchester Unitedet, hogy aztán sorozatban négy bajnoki címet és két Olasz Kupát nyerjen a Juventusszal, mielőtt tavaly augusztusban visszatért a „vörös ördögökhöz".

A FIFA egyelőre nem közölte, hogy a transzfer melyik aspektusa kapcsán indított vizsgálatot. A BBC úgy tudja, a FIFA levélben kérte az angol klubot, hogy közölje Pogba átigazolásával kapcsolatban a transzferben közreműködők nevét és azt is, hogy ki mennyi pénzt kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik