MU: „Ferguson nekem szánta a hetes mezt, nem Beckhamnek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.08. 11:03
null
Beckham hat éven át hordta a legendás hetes mezt, melyet távozása után Cristiano Ronaldo örökölt (Fotók: Action Images)
Roy Keane, az angol Premier League-ben szereplő Manchester United korábbi középpályása szerint – Eric Cantona visszavonulása után – Sir Alex Ferguson neki akarta adni a legendás hetes mezszámot, nem David Beckhamnek.

Csütörtökön jelenik meg Keane „The Second Half” (A második félidő) című önéletrajzi könyve, azonban a brit sajtóban már több részlet kiszivárgott belőle. A korábbi MU-játékos elismeri, egyszer részegen verekedett Peter Schmeichellel, leírja, hogy mai fejjel már nem kérne bocsánatot Sir Alex Fergusonéktól a távozása előtt mondottakért, valamint David Beckhamet is szóba hozza.

A Manchester Unitednél kultikus jelentősége van a hetes mezszámnak. Olyan nagyszerű futballisták viselték azt, mint George Best, Bryan Robson vagy Eric Cantona, így amikor utóbbi távozott a „vörös ördögöktől”, nagy kérdés volt, ki kapja a legendás dresszt. A választás végül Beckhamre esett, de Keane szerint Ferguson először neki kínálta fel a lehetőséget.

Roy Keane és Beckham
Roy Keane és Beckham

„A Unitednél a hetes ikonikus szám – írja Keane. – Amikor Eric Cantona elment, nagy kérdés volt, ki lesz az új csapatkapitány. Nem izgultam, tudtam, hogy én leszek az, de ott volt még a mezszáma, »a hetes«.”

„Cantona előtt Bryan Robson hordta, korábban pedig George Best. A menedzser (Sir Alex Ferguson – a szerk.) behívatott az irodájába, és azt mondta, szeretné, ha én viselném a hetest, én pedig azt válaszoltam, hogy nem izgat túlzottan ez a kérdés. Erre azt mondta, »tudom, hogy Becks akarja majd, de én nem szeretném neki adni«.”

Beckham végül mégis megkapta a 7-est, és játékával bizonyította, beleillik a legendás felsorolásba, méltó a mezszámra. Az újabb örökös Cristiano Ronaldo lett, aki Bajnokok Ligája-győzelemig vezette az MU-t, a portugál távozását követő években azonban „kallódott” ez a dressz: Michael Owen kiegészítő emberként hordta, Antonio Valencia pedig nem bírta el a terhét, és visszakérte a 25-ös számot.

Az új szezonban azonban Ángel Di María kapta meg, aki egyelőre kiváló teljesítményt nyújt. Vajon ő lesz a következő a méltó utódok sorában?

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik