MU: Keane mai fejjel már nem kérne bocsánatot Fergusontól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.07. 10:26
null
Roy Keane (balra) és Peter Schmeichel között halmozódott a feszültség az évek során
Csütörtökön jelenik meg Roy Keane „The Second Half” (A második félidő) című önéletrajzi könyve, azonban a brit sajtóban már több részlet kiszivárgott belőle. A korábbi Manchester United-játékos egyszer részegen verekedett Peter Schmeichellel, de arról is szó esik a könyvben, hogy mai fejjel már nem kérne bocsánatot Sir Alex Fergusonéktól a távozása előtt mondottakért.

Hogyan szivárogtak ki részletek a könyvből? A Telegraph kiderítette, hogy a Manchester külvárosában található egyik Tesco-áruházban három nappal korábban kikerült a polcokra Roy Keane önéletrajzi könyve, aminek nyomán vizsgálatba kezdtek a hipermarketnél.

A szaftos részletek közül több médiumban is kiemelik Keane és korábbi csapattársa, Peter Schmeichel bunyóját. Az eset a könyv szerint egy 1998-as hongkongi túrán történt (valójában csak egy évvel korábban járt ott a Manchester United), már alkohol hatása alatt:

„Felhalmozódott egy kis feszültség közöttünk az évek során. Peter sokszor jött ki a kapujából, és üvöltözött a társaival, én pedig úgy éreztem, a közönségnek produkálja magát. Talán a koncentrációban próbált segíteni, de szerintem túl sokszor csinálta. Aztán egyszer azt közölte: »Elegem van belőled. Itt az idő, hogy lerendezzük!« Mondtam, hogy rendben, és kimentünk verekedni – tíz percig tartott a bunyó, Butty [Nicky Butt] volt a bíró. Peter megragadott, én pedig lefejeltem. Másnap reggel csak homályosan emlékeztem a történtekre, de a kezem nagyon fájt, és az egyik ujjam furcsán állt” – emlékezett vissza Keane, aki szerint Schmeichel a másnapi sajtótájékoztatón azzal magyarázta a szeme alatti foltot, hogy egy társa lekönyökölte az edzésen.

Egy másik részlet szerint Keane hiába figyelmeztette Fergusont, hogy ne bonyolódjon jogi vitába a klub részvényeseivel, mert a csapat fogja meginni a levét. A skót menedzser a Rock of Gibraltar nevű ír versenyló kapcsán keveredett jogi vitába John Magnierrel és JP McManusszal, és sokak szerint az ekkor elinduló események láncolata vezetett el a Glazer család hatalomátvételéhez.

Keane (jobbra) jelenleg az Aston Villa másodedzőjeként dolgozik
Keane (jobbra) jelenleg az Aston Villa másodedzőjeként dolgozik

Keane 2005-ben hagyta ott a Manchester Unitedet, miután egy soha le nem adott MUTV-s interjúban jól kiosztotta társait. Ekkor már érezte a csapatnál, hogy azt szeretnék, ha távozna.

„Találkoztam Fergusonnal, és megkérdeztem, hogy játszhatok-e valahol máshol. Azt mondta, igen, mert széttépik a szerződésem. Tudtam, hogy lesznek csapatok, ahol kelleni fogok” – írta a jelenleg az Aston Villánál és az ír válogatottnál dolgozó szakember, aki manchesteri távozása után utolsó szezonját a Celticnél töltötte. Keane pár nappal később visszatért, és bocsánatot kért Fergusontól, és segítőjétől, Carlos Queiroztól a le nem adott interjúban elhangzottakért, de már megbánta.

„Bárcsak ne tettem volna. Utána egyből arra gondoltam, miért csináltam, de helyesen akartam eljárni.”

Keane szerint valójában egy szakmai stábbal való korábbi incidense miatt kellett távoznia, amikor megkérdőjelezték a lojalitását:

„Mondtam Carlosnak, hogy ne beszéljen nekem lojalitásról, amikor korábban tizenkét hónap után elhagyta a csapatot a Real Madrid kedvéért. Nincs joga megkérdőjelezni a hűségemet, miközben lett volna lehetőségem elmenni a Juventushoz és a Bayernhez is” – így a kiszivárgott részlet, majd kiosztotta Fergusont is, hogy miért nem megy a csapatnak a szekér.

Keane 12 évet játszott az MU-ban, ebből nyolc szezonon keresztül volt csapatkapitány, hét bajnoki címet, négy FA-kupát és egy BL-elsőséget köszönhet a manchesteri korszakának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik