MU: Fáj a sok kritika, de bizonyítani akarok - Cleverley

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.06. 16:02
Az angol Premier League-ben szereplő Manchester United labdarúgócsapatának középpályása, Tom Cleverley elismerte, rosszul esik neki a sok negatív vélemény, de bizonyítani szeretne kritikusainak.

Az angol válogatott játékost leginkább azért szidják a szurkolók, mert – bár sokat passzol, és átadásai nagy százalékban pontosak –, kevés kockázatot vállal az indításoknál. Az angol fanatikusok odáig is elmentek, hogy online petíciót indítottak márciusban, mert nem akarták a 30-as keretben látni Cleverley-t a dánok elleni felkészülési mérkőzésen.

„Ilyen a futball, el kell viselned a bántásokat – mondta Cleverley. – A szurkolók azt szeretnék, hogy mindig nyerjen a csapatuk, de ha ez nem így történik, jogot formálnak a kritikára. Természetesen, ezek fájnak nekem, de nem sértődöm meg. Szeretném megmutatni az embereknek, hogy nem volt igazuk, de most csak a kemény munkára koncentrálok.”

Az előző szezonban elért hetedik hely után sokan arra számítottak, hogy távozik a „vörös ördögök” saját nevelésű játékosa. Ez azonban nem valószínű, miután a Roma elleni Nemzetközi Bajnokok Kupája-mérkőzésen Cleverley volt a csapatkapitány, és az új mez bemutatásánál is ő volt az egyik, aki a dresszben feszített – ilyet általában nem szoktak tenni olyan labdarúgóval, aki ősztől már más klub színeiben szerepel.

„Tanulnom kell az előző idényből. Az új menedzser kezei alatt arra ösztönöznek, hogy csapatként gondolkodjunk, és ez nekem egyelőre nagyon jól megy. Már vannak játékpercek a lábamban, megnyertünk minden mérkőzést (egyet ugyan tizenegyesekkel), és fittnek érzem magam. Feltöltődtünk önbizalommal, ismét ott leszünk a topklubok között!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik