nemzetisport.hu 2017.09.09 11:39 Frissítve: 2017.09.11 00:57

MU: „Ezzel a döntéssel hátrányba kerülhetünk” – Mourinho nem elégedett

Mint ismert, kevesebb idejük lesz jövőre az angol élvonalbeli (Premier League) kluboknak játékosokat igazolni, de mivel a játékoseladásra vonatkozó határidő nem változott, félő, hogy egyes csapatok hátrányba kerülhetnek, főként külföldi riválisaikkal szemben.

 

Csütörtökön a Premier League-ben szereplő klubok megszavazták, hogy jövőre a nyári átigazolási időszak érjen véget az előtt, hogy a szezon kezdetét venné. Európa szerte augusztus 31-én zárul a piac, Angliában viszont ezentúl csak játékost eladni lehet a nyár utolsó napjáig, új igazolásra csak augusztus 9-ig lesz lehetőségük a kluboknak. Összesen öten szavaztak a lerövidített átigazolási időszak ellen, köztük a két manchesteri nagyágyú.

José Mourinho, a Manchester United menedzsere elárulta, miért nem értenek egyet a döntéssel, és milyen hatással lehet ez az angol csapatokra a jövőben.

„Azzal, hogy az erre vonatkozó szabályok nem egységesek Európában, hátrányos helyzetbe kerülhetnek az angol klubok, ezért is szavaztunk ellene, hiszen lesz, amikor mi már nem igazolhatunk, de a külföldi csapatok igen.”

Habár a nagyobb klubokra vélhetően kevésbé lesz hatással a szabályváltoztatás, Mourinho szerint lesznek olyanok, akik nem tudnak majd nemet mondani bizonyos ajánlatokra, ezzel kiszolgáltatott helyzetbe hozhatják magukat.

„Remélem, hogy az én klubom van olyan erős, hogy miután már nem igazolhatunk új játékost, képesek leszünk nemet mondani mások ajánlataira, akik megvásárolnának a keretünkből valakit. Arra számítok, hogy így cselekszünk majd, ezzel nem gyengítünk saját magunkon. Viszont lesznek olyan klubok, amelyek nem tehetik ezt meg, és veszélyes helyzetbe kerülhetnek” – figyelmeztetett a portugál.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.17 13:53:33

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Pedro és Ramsey is közel járt a gólhoz • David Luiz durva belépője után azonnal pirosat kapott.

2017.09.09 12:48:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A karaterúgás előtt is vezetett már a hazai csapat, amely bosszúból alaposan kitömte Jürgen Kloppékat.

2017.09.01 23:49:05

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Pótolt a Dortmund és a Monaco, lebegtetett a Bayern, a PSG-nek már csak kölcsönre futja.

2017.08.28 22:16:34

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Ismét hetvenkedik a Chelsea a Juventusnak; Kluivert, Ibrahimovic kettős az MU-ban?

2017.08.27 16:48:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Nagyon megverte a Liverpool az Arsenalt, pedig Cech volt a mezőny legjobbja • Nem ment a Tottenhamnek sem.