MU: elhunyt a müncheni katasztrófát túlélő klublegenda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.25. 11:10
A Manchester United labdarúgócsapata Twitter-üzenetben jelentette be, hogy hosszan tartó betegség után 81 esztendős korában elhunyt a müncheni repülőgép-katasztrófát túlélő Bill Foulkes, aki pályafutása során 688-szor lépett pályára a „vörös ördögök” színeiben.

Az egykori védő 1952-ben debütált a Manchester United első csapatában, amelyet egészen 1970-ig erősített, más csapatban nem is lépett pályára profi karrierje során. Foulkes az MU játékosaként négyszer nyert bajnokságot, míg az FA-kupát és a Bajnokcsapatok Európa Kupáját egy-egy alkalommal hódította el.

Az 1958-as müncheni repülőgép-szerencsétlenséget is túlélő sportember az angol válogatottban egyszer lépett pályára, szeretett klubjának mezét pedig összesen 688 alkalommal ölthette magára. Nála többször csak Ryan Giggs, Sir Bobby Charlton és Paul Scholes szerepelt a Manchester Unitedben.

Foulkes egyébként hosszan tartó betegség után hunyt el, a németországi katasztrófát feldolgozó, 2011-ben bemutatott dokumentumfilmben már nem is vállalt szerepet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik