MU: a szezon végéig Solskjaer irányít – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.19. 10:24
null
Solskjaer lett a Manchester United megbízott trénere (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli Manchester United hivatalos honlapján jelentette be, hogy Ole Gunnar Solskjaer veszi át a csapat irányítását a szezon végéig. Mint ismert, az MU kedden menesztette José Mourinhót.

 

A Manchester United honlapján szerda reggel megjelent, majd letörölt cikk alapján már lehetett következtetni rá, hogy Ole Gunnar Solskjaer lesz a megbízott menedzser. Erna Solberg, Norvégia miniszterelnöke a Twitteren gratulált honfitársának még a cikk eltávolítása előtt. „Nagy nap ez a norvég futballnak! Sok sikert a »vörös ördögök« irányításához” – írta a miniszterelnök asszony, aki később szintén törölte üzenetét.

A hivatalos bejelentés sem váratott sokat magára ezek után, és ahogy azt sejteni lehetett, a 45 éves norvég tréner stábjában helyet kapott Michael Carrick és Kieran McKenna, valamint visszatért a klubhoz a 2008 és 2013 között Sir Alex Fergusont is segítő Mike Phelan.

Solskjaer játékosként 11 szezont húzott le a Manchester Unitedben, amellyel hatszor nyert Premier League-et, kétszer FA-kupát és egyszer Bajnokok Ligáját – az emlékezetes 1999-es BL-döntőben ő szerezte a győztes gólt a Bayern München ellen.

„A Manchester United mindig is a szívem csücske volt, nagyszerű érzés visszatérni ide ebben az új szerepben. Nagyon várom, hogy megkezdjem a munkát a klubnál” – így Ole Gunnar Solskjaer kinevezését követően a klub közleményében.

A 45 esztendős szakember visszavonulása után edzőnek állt, a Moldéval kétszeres norvég bajnok (2011, 2012) lett, majd 2014-ben jött a mélypont, amikor kiesett a Premier League-ből a Cardiff Cityvel, majd a Championshipben vett rossz rajt után menesztették – így csupán nyolc hónapot töltött a walesi klubnál. Innen visszatért a Moldéhoz 2015-ben, a norvég klubnál épp novemberben hosszabbított szerződést.

„Ole klublegenda, nagy tapasztalata van a pályán és azon kívül is. A Manchester Uniteddel kel és fekszik, örülünk neki, hogy visszatért a klubhoz, ahogy Mike Phelan is” – így Ed Woodward alelnök.

Az MU a Premier League-ben a 6. helyen áll, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germainnel találkozik. Solskjaer szombaton épp korábbi klubja, a Cardiff City ellen (idegenben) debütál a Manchester United kispadján, majd a Huddersfield és a Bournemouth elleni hazai bajnoki vár a csapatra, mielőtt január 2-án a Newcastle Unitedhez utazik. Az első jelentősebb erőpróba január 13-án jön, amikor a Tottenhammel csap össze a gárda a Wembleyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik