MU: megkapta az első fizetését, vett egy új buszt gyerekkori klubjának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.21. 14:36
Az A Bola című portugál lap számolt be Diogo Dalot nagyvonalú gesztusáról. A portugál hátvéd, aki 2018 nyarán került Manchesterbe, az első fizetését arra használta, hogy komoly forráshiánnyal küzdő gyermekkori csapatát, a bragai Fintas Futballakadémiát meglepje egy új csapatbusszal. 

A lap idézi Luís Travassost, a Fintas koordinátorát, aki elárulta, nagyon meglepődtek Dalot ajándékán, és nem tudnak elég hálásak lenni a segítségért.

„Kis csapat vagyunk, néha kevés erőforrásunk van, de annál több számlánk. Minden segítség nagyon jól jön, csodálatos, amit Diogo tett értünk”– idézi a portál a klubvezetőt, aki azt is elárulta, Dalot mindent titokban szervezett meg, és csak akkor jelentkezett be Skype-on, amikor tudta, a„meglepetés” az akadémia bejárata előtt parkol.

„Az első angliai fizetését erre áldozta. Egyszerűen sokkolt vele"– emlékezett vissza Travassos.

A most 19 éves Dalot az FC Portónál lett profi futballista, majd csupán nyolc, a felnőttcsapatban lejátszott tétmérkőzéssel a háta mögött 2018 júniusában a Manchester United megvásárolta a játékjogát. Lapértesülések szerint az MU 19 millió fontot költött a korosztályos válogatott labdarúgóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik