MU: a klub megegyezett a Barcával a támadó vételáráról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.06. 07:38
null
Pedro hamarosan a Manchester Unitedé lehet (Fotó: AFP)
A goal.com információja szerint a Manchester United és a Barcelona megegyezett utóbbi csatára, Pedro vételáráról.

Az oldal azt írja, a két együttes egyezségének értelmében a Manchester United 26 millió euróért szerződteti a támadót, ehhez pedig további hatmillió euró jön hozzá a bónuszokból. Az átigazolás bejelentésére és a klubváltásra azonban még várni kell.

A Barcelona ugyanis szeretné, hogy Pedro még bevethető legyen a keddi európai Szuperkupa-mérkőzésen, amelyen a Sevillával mérkőznek meg a katalánok. Lionel Messi és Neymar ugyanis a Copa América miatt később tért vissza a gránátvörös-kékekhez, és még nem biztos, hogy végig tudnak játszani kilencven percet.

Érdekesség, hogy a most (is) távozóban lévő Ángel Di Maríánál tavaly ugyanez volt a helyzet, az argentin még részt vett az európai Szuperkupa-meccsen, mielőtt elhagyta a Real Madridot. Az MU így Pedro nélkül vág neki a szezonkezdetnek szombaton a Tottenham ellen.

A támadó júniusban a a Barcelonával négyéves szerződést írt alá, amelyben 150 millió eurós elengedési díjat szabtak meg, ám ennél jóval alacsonyabb összegért is elengedik a távozni kívánó labdarúgót. Pedrónak meg kell még egyeznie a Manchester Uniteddel és át kell esnie az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon is.

Luis Suárez érkezése óta kevesebbet játszott a Barcában az Európa- és világbajnok futballista, aki új klubjában húzóember lehet. Louis van Gaal, a manchesteriek menedzsere korábban elmondta, éppen ilyen típusú játékost keres, és Luis Enrique, a katalánok vezetőedzője is dicsérte őt, amikor azt nyilatkozta, szeretné, hogy maradjon, de a döntés a támadó kezében van.

Mint beszámoltunk róla, Jaime Lorenzo, Pedro nevelőklubjának (CD San Isidro) elnöke elmondta, a Barcelona labdarúgójának édesanyja elárulta neki, hogy fia a Premier League-ben szerepel a következő szezontól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik