nemzetisport.hu 2016.09.18 16:44 Frissítve: 2016.09.18 17:09

MU: A bírói hibákra nincs befolyásunk. A sajátjainkra van – Mourinho

Nyolc napon belül harmadik vereségét szenvedte el a Manchester United labdarúgócsapata, az MU a City elleni derbi és a Feyenoord elleni Európa-liga-csoportmérkőzés után a Watford elleni bajnokit is elveszítette. José Mourinhónak nem is tetszett, amit látott, bár a manchesteriek menedzsere megjegyezte, az első Watford-gólt (Étienne Capoue találata) szabálytalanság előzte meg. Mourinho 2006 augusztusa óta először veszített el egymás után három tétmeccset.

Mourinho tíz éve nem veszített egymás után három tétmeccset (Fotó: Action Images)

 

„Úgy gondolom, nem lehet min vitatkozni, egyértelmű eset volt. De nincs befolyásom a hasonló esetekre. A játékvezetői és asszisztensi hibákra nincs befolyásunk. A saját hibáinkra viszont van. Az első huszonöt-harminc percben nem játszottunk jól, és ezen például javíthatunk. A második félidőre nagyon feljavultunk, egyenlítettünk, és irányítottuk a meccset, de Gomes védett egy fenomenálisat. A szerencsére sincs befolyásunk. A saját egyéni és csapatjátékbeli hibáinkra van – a második góljuk például egyértelmű hiba volt, hiszen tudjuk, hogyan kellene elbánni hasonló helyzetekben a szélső hátvéddel, és azt is tudjuk, hogy nem szabad engednünk a tizenhatoson belül egy az egyezni" – értékelt Mourinho.

„A szerencse majd mellénk áll, amikor úgy gondolja, elérkezett a megfelelő pillanat. Az egyéni és csapatteljesítményen azonban javítanunk kell” – tette hozzá.

A Watford szakvezetője, Walter Mazzarri nem kívánta kommentálni a csapata első gólját megelőző jelenetet, csak annyit mondott, hogy ő is átélt már néhány rossz döntést, szenvedő alanyként.

„Fontos három pontot szereztünk, ez önbizalommal töltheti el a játékosokat. Jól futballoztunk, de aztán kaptunk egy gólt, és leálltunk, mintha megriadtunk volna. Aztán megléptük a szükséges változtatásokat, és ismét rátaláltunk a helyes útra. De ezen mindenképpen dolgoznunk kell. A fejlődés így is látható, játékban nagyon sokat léptünk előre” – idézte az olasz tréner szavait a BBC.

ANGOL PREMIER LEAGUE
5. FORDULÓ

Watford–Manchester United 3–1 (Capoue 34., Zúniga 83., Deeney 95. – 11-esből, ill. Rashford 62.)

2019.09.13 20:51:42

Angol labdarúgás H. D.

Hamar vezetést szereztek a „szarkák”, de Jürgen Klopp csapata három góllal válaszolt.

2019.09.12 22:12:33

Angol labdarúgás B. Á.

Londonban a szurkolók gyorsan a szívükbe zárták a középpályást, aki életre szóló tapasztalatot szerzett az Anfielden.

2019.09.05 18:01:28

Angol labdarúgás ILKU MIKLÓS

Angol helyzetkép: virágzik a Premier League, miközben a kisebb klubok sorra csődölnek be.

2019.09.01 17:15:55

Angol labdarúgás M. G.

A Spurs Eriksen és Kane góljával kétgólos előnyben volt, de Lacazette és Aubameyang pontot mentett.

2019.08.24 18:02:47

Angol labdarúgás M. G.

Jürgen Klopp csapata maradt százszázalékos, a harmadik forduló után „magányosan” vezeti a tabellát.