MU: a BBC szerint Mourinho váltja Van Gaalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.21. 22:38
null
Mourinhóból „vörös ördög” lesz (Fotó: Action Images)<br />
A brit közszolgálati médium, a BBC szombat este, az FA-kupa-döntő után vezető hírében számolt be róla, hogy értesülése szerint a Manchester Unitednél José Mourinho veszi át a menedzseri posztot.

 

A Manchester United ugyan hosszabbítás után 2–1-re nyerve elhódította az FA-kupát a Crystal Palace-szel szemben – és ezzel három év után első trófeáját nyerte a klub –, ennek ellenére a csapat csalódást keltő idényen van túl: az MU csupán az ötödik helyen végzett a bajnokságban, így a következő szezonban nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

A BBC információi szerint jövő hét elején jelentik be a váltást a klubnál: a vezetők hétfőn egyeztetnek a jelenlegi menedzserrel, Louis van Gaallal a válásról, s kedden várhatóan hivatalosan is bejelentik Mourinho érkezését.

A portugál szakember kinevezése gyakorlatilag azóta állandó téma a manchesteri klubbal foglalkozó cikkekben, hogy decemberben menesztették a Chelsea-nél.

Van Gaal a két szezonja során hiába költött 250 millió fontot játékosokra, a manchesteriek meg sem közelítették azt a teljesítményt, amit korábban Sir Alex Ferguson korszaka alatt megszokhattak a klub szurkolói. A csapat játékát, stílusát a 64 éves holland menedzser időszaka alatt állandósuló kritikák kísérték, a szakember körül folyamatosan elfogyott a levegő, és az értesülések szerint a BL-ről való lemaradás Ed Woodward ügyvezető alelnöknél is megadta az utolsó lökést, hogy a tulajdonosokkal egyetértésben változtatásra szánja el magát.

Mourinho az elmúlt bő tíz év egyik legsikeresebb menedzsere a szigetországban és Európában: három bajnoki címet nyert a Stamford Bridge-en, a Portót 2004-ben, az Internazionalét 2010-ben vezette BL-győzelemig. Mourinho már Ferguson távozását követően is jelölt volt a Manchester United menedzseri székére, ám a skót legenda javaslatára akkor David Moyest választotta a klub. A kiemelkedően sikeres fergusoni korszak után viszont Moyes és Van Gaal időszaka is csalódást hozott a szimpatizánsok körében, és nagyon úgy tűnik, hogy a skót után a holland sem tölti ki szerződését az Old Traffordon.

A sál már megérkezett Manchesterbe, hamarosan jöhet maga a portugál is
A sál már megérkezett Manchesterbe, hamarosan jöhet maga a portugál is

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik