Moyes franciákkal építené újra az MU-t?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.08. 07:23
null
A hírek szerint Antoine Griezmann is az MU kiszemeltjei között van (Fotó: Action Mages)
David Moyes, a Manchester United menedzsere is a helyszínen tekintette meg a Franciaország–Hollandia összecsapást szerdán, Párizsban. Lapértesülések szerint azért, hogy közelebbről is szemügyre vegye a Les Bleus két játékosát, Antoine Griezmannt és Paul Pogbát.

 

Moyes minden bizonnyal már a Manchester United újjáépítésén töri a fejét, és a két francia alighanem beleilleszkedik az elképzeléseibe. Kettejük közül Antoine Griezmann megszerzése lehet a könnyebb ügy, mondhatni, csak pénzkérdés: a Real Sociedad szélsője – aki az ősz során a BL-ben a Uniteddel is szembenézett – kitűnő formában van a szezonban, 24 bajnokin 15 gólnál tart (mint Lionel Messi és Karim Benzema), nem csoda, hogy a hollandok ellen Didier Deschamps is kipróbálta és bevetette újoncként.

HA FORDÍTVA NEM IS, A KÖZÖNSÉG LENYŰGÖZTE MOYEST

A manchesteri vezetők bizalma továbbra is kitart Moyes mellett, aki a United magazinjában fogalmazott nyílt levélben mondott köszönetet a kitartó rajongóknak. Pedig a szurkolók az elmúlt hetekben már nem egyöntetűen tűnnek kitartónak, legalábbis a legutóbbi meccseken felerősödtek a távozását követelő hangok – különösen az Olympiakosz elleni BL-meccsen mutatott gyatra játékot és a 2–0-s vereséget követően.

„A szezon nehézségei, amelyeket át kell élnünk, nem voltak betervezve. (…) Megszoktátok, hogy sikeres Manchester Unitedet láttok, és a támogatás, amit a játékosok, illetve én kapok tőletek, hihetetlen. Távol az otthonunktól is az ország legjobb szurkolói maradtatok, míg az Old Trafford továbbra is rendíthetetlen a hittől és ez megsüvegelendő. Könnyű akkor támogatni a csapatot, amikor sikeres, ám sokkal nehezebb, amikor nem mennek jól a dolgok, és a lojalitásotok csodálatos. Nekem nincs kétségem afelől, hogy látunk még nagy győzelmeket itt újra” – írta Moyes, a mondatok mögött azonban sokkal jobban kirajzolódik a szorgos PR-es arcmása, mint a hittől tüzelt menedzseré.

A United egyik megfigyelője, David Friio rendkívül pozitív véleménnyel van honfitársáról. „Griezmann egyértelműen hozzá tudna tenni a csapat játékához. Az ő sokoldalúsága és technikája kincset érhet egy olyan környezetben, ahol nagyon kicsi a különbség a csapatok között. Valódi képességek nélkül nem lehet tizenöt gólt szerzeni egy erős ligában” – fogalmazott a L'Équipe-nek a szakember.

Paul Pogba visszaszerzésére azonban minimálisnak tűnik az esély, ugyanis a Juventus középpályása viharos körülmények között szerződött 2012 nyarán a manchesteriektől Torinóba, ahová még két évig kötik a papírok, ráadásul Andrea Agnelli, az „öreg hölgy” elnöke személyesen zárta rövidre a távozásáról szóló pletykákat.

„Paul az előrelépésünket képviseli. Ne felejtsük el, hogy két éve senki sem tudta még, ki ő, és mi szemeltük ki először. Ha más kluboknak tetszenek a felfedezéseink, arra csak büszkék lehetünk. Paul a saját ígéretünk” – szúrt oda a „vörös ördögöknek” Agnelli.

A francia játékosok közül azonban nemcsak ők ketten azok, akik az MU látókörében vannak. Eliaquim Mangala a második válogatott mérkőzésén szerepelt, és kiegyensúlyozott teljesítménye érdeklődök sorát csábítja a Porto meccseire. A Manchester City állítólag ajánlatot is tett a 23 éves középhátvédért a télen, de a „sárkányok” vezetősége legalább 35 millió fontot (12.6 milliárd forint) szeretne a játékosért. Moyes Matthias Gintert, a Freiburg immár ugyancsak válogatott húszéves német középső védőjét is megtekintette a napokban, és könnyen elképzelhető, hogy közülük kerül majd ki az Interbe távozó Nemanja Vidics utódja.

A skót szakember eközben egyelőre tagadja, hogy új védőt szeretne igazolni. „Vannak fiatal középhátvédjeink, és szeretném megnézni, mire képesek” – fogalmazott a West Bromwich Albion elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón. Chris Smalling, Phil Jones és Jonny Evans révén ugyan van választék a posztra, és nyáron állítólag a Blackburn Roversnek épp ma kölcsönadott, tehetségesnek tartott Michael Keane is lehetőséget kaphat, ám azzal alighanem a skót szakember is tisztában van: Rio Ferdinand visszavonulása ide vagy oda, ha nem igazol az MU, az ingadozó forma és a sérülékenység miatt nem csupán vékony lesz a jég alatta, de be is szakadhat.

ÁLLÍTÓLAG VAN PERSIE IS ELÉGEDETLEN

A nyáron távozhat Robin van Persie – figyelmeztetett Ronald de Boer. A korábbi holland válogatott futballista szerint a rutinos csatár elhagyhatja a Manchester Unitedet, ha nem javul a helyzet a nyáron.

„A Manchester Unitednek frissítenie kell a keretét. Több játékosnak fantasztikus az eddigi pályafutása, de tovább kell lépni, és be kell építeni a fiatalokat – idézi a BBC Ronald de Boert, aki jelenleg testvére, az Ajaxot irányító Frank de Boer segítőjeként dolgozik az amszterdami klubnál. – Robin ezt érzi is, és ha ez megtörténik, akkor biztosan marad. De ha nem érkeznek új emberek a nyáron a csapathoz, akkor váltani fog.”

A Manchester Evening News úgy tudja, Van Persie nem érzi jól magát a klubnál, amióta David Moyes irányít és gyengélkedik az együttes.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik